"Ugo Vijeira"
"Ugo Vijeira"

Nije do para, nego do Uga... I toga što Sikimić i Orlandić igraju dobro

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 09:18

Mouče odlazi, Kanga stiže iz Pariza

Ugo VijeiraPrepucavanje u Ljutice Bogdana. Sedam golova na deset utakmica, tačnije za 541 minut na terenu, u većini slučajeva bio bi učinak dovoljno dobar da opravda status svakog napadača. Međutim, Ugo Vijeira je Crvenu zvezdu navikao i na bolje, a poslednjih dana postalo je više nego jasno da nije baš ni u ljubavi sa stručnim štabom i upravom kluba iz Ljutice Bogdana.

Javnost je, kao i obično kad su stranci u pitanju, prepostavila da uzrok leži u novcu, ali sportski direktor Blažo Raosavljević u intervjuu za Večernje novosti odgovornost prebacuje na portugalskog fudbalera.
"Trebalo bi sam da se zapita šta je sve dovelo do toga da nije u startnoj postavi", kaže Raosavljević za Novosti i nastavlja u dahu.
"Novac nije najveći problem, jer se svim igračima duguje samo po jedna rata, koja će uskoro biti isplaćena. Ako je novac problem, zašto svi ostali stranci rade marljivo i igraju dobro? Ugo zna koliko mu se dugovalo u Rusiji... A priču o poštovanju ne razumem, jer se prema njemu ponašamo kao prema svim drugim profesionalcima".

Izabrane vesti

Ovakva situacija, tvrdi sportski direktor, ne odgovara ni Crvenoj zvezdi, jer ni klub neće moći da unovči Vijeirin kvalitet kad on ne igra. I očigledno ponašanjem iritira odgovorne ljude u Ljutice Bogdana.
"Možda su slaboj formi doprineli kašnjenje 11 dana na pripreme, a zatim i povreda zgloba koju vuče mesecima, a koju često i ne prijavljuje. S druge strane, Sikimić i Ornaldić igraju dobro, daju golove, Zvezda pobeđuje..."

Svega ovoga ne bi bilo da je Zvezda letos prodala Vijeiru Trabzonu...
"Bilo, pa prošlo. Da smo ga prodali, a ispali iz Evrope, optužili bi Upravu da je oslabila tim i uzrokovala neuspeh. Ugo je kvalitetan golgeter, uzdali smo se u njega, ali on nije isti golgeter koji grize svakog sekunda kao što je to bio prošle sezone. U fudbalu ne postoje stare zasluge. Zato i kažem da Ugo treba da se ljuti samo na sebe, a ne na Zvezdu", ističe Raosavljević za Večernje novosti.

Dodaje i da je realno da ovog januara Zvezdu napusti Pablo Mouče, jer se nije adaptirao na uslove života u Srbiji, dok se Gelor Kanga uredno javlja i do kraja nedelje dolazi sa terapija iz Pariza.
"Nadam se da će moći da igra u poslednja dva kola", kaže Raosavljević.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaUgo Vijeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara