"Lukas Moura"
"Lukas Moura"

Nisu prvi, ali su sada bolji: PSŽ dobio Marselj i prestigao najvećeg rivala u međusobnim susretima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.11.14. | 22:54

Moura realizovao sjajnu akciju Svetaca, bliski susret Žinjaka i Kavanija, povratak Ibrahimovića i prestrogi crveni karton za Imbulu

Lukas MouraCela dosadašnja sezona francuskog prvenstva je kulminirala mečom Pari Sen Žermena i Marselja, a posle pobede ekipe iz prestonice 1:0 u vrhu Lige 1 je prilično tesno pošto su sada Sveci samo bod iza lidera, dok Lion ima jedan manje.

Najveći rivali u Francuskoj su u direktnim duelima bili izjednačeni po broju pobeda, postignutih golova, utakmica sa sačuvanom mrežom, do večerašnje utakmice.

Izabrane vesti

PSŽ nije poražen na poslednjih sedam utakmica sa Marseljom, ali su gosti pokazali da nemaju respekta prema aktuelnom šampionu i Andre Pjer Žinjak je u već u petom minutu uplašio navijače na Parku Prinčeva pošto je posle kornera Tovana pogodio stativu.

Naravno da najveći derbi francuskog fudbala nije mogao da prođe bez varnica, a u glavnim ulogama su bili centarfori Žinjak i Kavani – napadači su se unosili jednom drugom u facu posle jednog žestokog duela.

Marselj je bio i bolji rival, više vremena je provodio na protivničkoj polovini, imao bolji posed, češće pretio, ali je ekipa Lorana Blana pokazala i da gomila skupih zvezda može da igra savršen timski fudbal.

Tijago Silva je u 38. poslao dugu loptu, Laveci i Kavani su odigrali dupli pas, a sve je to na drugoj strani terena pratio Lukas Moura, pretrčao Mendija i zatresao mrežu gostiju.


Gosti su imali svoje prilike, a izgleda da je ludost Marsela Bjelse prešla i na Žinjaka pošto je najbolji strelac Lige 1 u 52. minutu izbio ispred gola i umesto da odigra do slobodnog Alesandrinija Francuz je pokušao da lobuje Sirigua i nije bio ni blizu pogotka.

Meč je obeležio i povratak Zlatana Ibrahimovića posle povrede, a ulaskom u 66. minutu Ibrakadabra je zabeležio 100. nastup za PSŽ-a.

Od 77. minuta gosti su imali mnogo teži posao jer je Imbula dobio direktan crveni karton zbog opasne igre mada je sudija najveroravatnije napravio grešku jer igrač Marselja nije bio toliko neoprezan.

Tačku na utakmicu stavio je Edinson Kavani u 86. minutu na asistenciju Serža Orijea – Urugvajac je glavom poslao loptu kroz noge Mandandi.


Liga 1 se opasno zahuhktava!

LIGA 1 - 13. KOLO:

Petak:

Ren – Lorijan 1:0
/Enrike 89/

Subota:

Lans – Bordo 1:2 (0:2)
/Tuzgar pen 74 – Hazri 24, Dijabate 41/

Bastija – Monpelje 2:0 (2:0)
/Talo 21, 45/

Kaen – Nant 1:2 (1:1)
/Duamel 23 – Vizkarondo 40, Vertut 60/

Evijan – Nica 1:0 (0:0)
/Vas 76/

Tuluz – Mec 3:0 (1:0)
/Sirijeks 3, Ben Jeder 61, Pešić 71/

Nedelja:

Lion – Gengam 3:1 (2:1)
/Lakazet 8, Fekir 20, 87/

Rems – Lil 2:0 (2:0)
/Mukanđo 26 penal, Mandi 33/

Sent Etjen – Monako 1:1 (1:0)
/Van Volfsfinkel 59 - Traore 17/

PSŽ – Marselj 2:0 (1:0)
/Moura 38, Kavani 86/

(FOTO: Action images)


tagovi

Andre Pjer ŽinjakEdinson KavaniEvropaFrancuskaLiga 1Lukas MouraMarseljPari Sen ŽermenZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara