© ABA liga
© ABA liga

Panter: Cela država zna šta sledi; Smit: Očekujem američki fudbal protiv Zvezde

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 09:28

Američki internacionalci spremni za početak finala ABA lige. Prvi meč protiv Crvene zvezde zakazan je za ponedaljak sa početkom od 20.30

Posle 26 utakmica ligaškog dela, potom dueli četvrtfinala i polufinala, došli smo do samo graja - finale u kojem ponovo koplja ukrštaju Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda. Realno dva najjača tima, sa najboljim igračima. Dok je Zvezda do finala stigla rutinski sa dve pobede protiv Mege, Partizan je morao ozbiljno da se namuči, ali na kraju posle tri utakmice savladana je Budućnosti i misli ekipe Željka Obradovića se sada prebacuju na najvažnije mečeve u čitavoj sezoni koji će biti izuzetno fizički zahtevni.

Izabrane vesti

"Nemam neki specijalan komentar, iskreno... Nemam komentar", rekao je Kevin Panter na konstataciju da je ekipa odradila posao protiv Budućnosti, samo je dodao sledeće:

"Cela država zna šta sledi".

A sledi treće uzastopno finale večitih rivala. Do sada oba tima imaju po jednu ABA titulu u tom periodu.

"Idemo ponovo. To je to"

Panter je sa 19 poena, ali pre svega serijom u trećoj deonici pokrenuo crno-beli tim posle čega je Aleksa Avramović završio posao protiv Podgoričana.

"Bili smo pribijeni u ćošak, moraš da daš sve od sebe i to je bilo to. Idemo dalje".

Pet puta ove sezone su igrači Crvena zvezda i Partizan. Crno-beli imaju dve pobede na početku sezone, dok je Zvezda slavila na prethodna tri večita derbija.

"Nema tajni. Nemam šta da kažem previše. Postigni više poena od protivnika, bori se više od protivnika".

Za razliku od prošle sezone. Zvezda ima prednost domaćeg parket. Ostaje samo da se vidi da li će crveno-beli svoje utakmice igrati u Pioniru ili Areni.

"Košarka je košarka. Idemo ponovo da igramo protiv njih", završio je Panter koji očigledno nije hteo previše da zalazi u analizu i priča o Crvenoj zvezdi.

Ponovo je jedan od boljih igrača u crno-belom timu u petak uveče bio Džejlin Smit koji je istakao da je ključ pobede protiv Budućnosti ležao u izlasku Jogija Ferela sa meča zbog dve tehničke greške.

"Ostali su sa samo jednim plejmejkerom posle Ferela, umorili su se... Ostali su pokušali da preuzmu teret organizacije, ali to im nije baš pošlo od ruke"

Istakao je i veliku ulogu navijača. Ponovo ih je bilo preko 15.000.

"Čoveče, mnogo nam pomažu. Nismo imali energije na početku, a kasnije smo je dobili i to je zbog navijača".

Iako je došao u Partizan tokom ove sezone, svestan je šta znači večiti derbi i zna kakve utakmice mogu da se očekuju u borbi za šampiona regionalnog takmičenja.

"Baš teška utakmica nas čeka u ponedelja, moramo da se oporavimo i spremimo. Koliko je utakmica protiv Budućnosti bila fizički zahtevna, toliko će protiv Zvezde biti još teže. Očekujem utakmicu američkog fudbala u ponedeljak", rekao je Smit uz smeh.

Iako se šalio, vrlo je verovatno da nas očekuje baš takvi okršaji. Sa puno faulova, žestokom odbrano gde jedan igrač sa nekolik dobrih poteza može da reši meči i čitavu seriju.

Ono najzanimljivije sledi...



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanABA ligaKevin PanterDžejlin Smit

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara