""
""

Đoković: Mari je favorit u Melburnu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.17. | 13:38

„Volim da igram u Australiji, tamo imam veliko samopouzdanje“, poručio je najbolji srpski teniser

Srpski teniser Novak Ðoković izjavio je da je pobeda nad Endijem Marijem i način na koji je odbranio titulu na turniru u Dohi najbolji početak sezone i poručio da je prošao prave pripreme uoči napada na odbranu titule na Australijan openu.
"Celo finale, i pored toga što ga nisam završio u dva seta, osećam da sam igrao na visokom niovu. Imao sam kontinuitet kada je najviše trebalo protiv najvećeg rivala, tako da je to najbolji početak sezone", rekao je Ðoković u intervjuu Politici.

Ðoković priznaje da su dramatični susreti, s Fernandom Verdaskom u polufinalu i za titulu s Endijem Marejom, idealan scenario pred duele na prvom grend slemu u novoj godini.
"Želeo sam da zaršim posao u dva seta protiv Marija, propustio tri meč lopte, ali me nije pokolebalo. Ovo je najbolji scenario za Melburn, odigrao sam pet mečeva, a onda tri sata proveo protiv broja jedan i to u triler maratonu. Sve je to pozitivno pred Australijan open".

Izabrane vesti

On ističe da je turnir u Kataru bio veoma naporan, ali da ima sasvim dovoljno vremena da se oporavi i spremi za početak Australijan opena.
"Australijan open je daleko najuspešniji moj grend slem, stvarno volim tamo da igram. Kada sam tamo, osećam neku pripadnost tuniru, što zbog lepih uspomena, što zbog rezultata i to mi uliva dodatno samopouzdanje", naveo je osvajač 12 grend slem trofeja, među kojima su šest iz Melburna.

Na pitanje ko je favorit uoči turnira u Melburnu, Ðoković ističe da su Mari i on u blagoj prednosti u odnosu na ostale.
"Mari je jedan od najvećih favorita, ako ne i najveći, zbog forme. Federer, Nadal i Vavrinka su već prekaljeni šampioni. Zatim Raonić, jer igra izvrsno, pa Nišikori koji uvek može da iznenadi vrhunske igrače, što je dokazao na US openu. Prilično je otvoren turnir, zbog rezultata koje smo Mari i ja imali u Australiji poslednjih nekoliko godina, možda malo odskačemo, ali ne zaostaju ni drugi", zaključio je Ðoković.

(Foto Action Images)


tagovi

EvropaEndi Marej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara