Živković (©Reuters)
Živković (©Reuters)

OLI može do evropske, ali ne i do domaće titule: Živković ugasio snove crveno-belih (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 21:57

Srbin strelac i asistent u velikom derbiju – 2:0

Igraće Olimpijakos finale Lige konferencije, za prvi evropski trofej u istoriji kluba, ali na domaću titulu može da zaboravi.

Poslednji voz za crveno-bele da se umešaju u borbu za krunu prošao je večeras u Solunu, gde su im Andrija Živković i PAOK objasnili da se slobodno okrenu evropskom finalu, jer u Grčkoj više nemaju šta da traže – 2:0.

Izabrane vesti

Dva kola su ostala do kraja, Olimpijakos ima pet bodova manje od AEK-a i četiri od PAOK-a. Jeste grčka liga jedna od najneizvesnijih u Evropi, ali takvo čudo pa da Pirejci izbiju na tron na kraju ne bi mogao ni Zevs da režira taman da siđe sa Olimpa.

PAOK je dobio veliki derbi i sačuvao sebi nadu da u finalnih 180 minuta sezone može do krune. Sledeće kolo je ključno: crno-beli će dočekati Panatinaikos, dok će AEK u goste baš Olimpijakosu. Ko tu izađe kao prvi na tabeli, biće na autoputu ka tituli, jer u poslednjoj rundi i jedni i drugi imaju za rivale nezainteresovane timove za koje je sezona već završeva: PAOK ide na noge gradskom rivalu Arisu, a AEK će ugostiti Lamiju.

U večerašnjem derbiju prvi udarac je poslao – Tajson. Bio je to direkt koji je pogodio Olimpijakos u bradu, od kojeg se gosti do kraja nisu oporavili. Asistencija se piše Andriji Živkoviću, iako je bila slučajna. Srpski reprezentativac je poslao loptu unazad, preko glave, baš tamo gde je natrčao Brazilac, koji je sa distance, kroz šumu nogu, našao fudbalu put do mreže.

Sa uloge asistenta, Živković je sredinom drugog poluvremena (66. minut) prešao u ulogu egzekutora. Bila je to klasična kontra kada je Olimpijakos krenuo na sve ili ništa. Ostao je gotovo brisani prostor na polovini gostiju, srpski as je dobio loptu u pravo vreme na pravo mesto i slanje lopte u mrežu bio je lakši deo posla.

Slavi Solun večeras i sanja preokret na tabeli nakon sledećeg gola. Tamo gde je pao jedan gost iz Atine, moraće i drugi, onaj u zelenim dresovima.

GRČKA 1 - PLEJ-OF

34. kolo

PAOK - Olimpijakos 2:0 (1:0)

/Tajson 26, Živković 65/




tagovi

OlimpijakosPAOKAndrija ŽivkovićGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara