""
""

Ono kad se ježi koža: Santjago Bernabeu se u nedelju poklanja fudbaleru u kojeg je Murinjo najviše verovao

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.16. | 11:43

Emotivne poruke Alvara Arbeloe pred poslednji meč u dresu Reala pred domaćom publikom

Došlo vreme da se rastaju Alvaro Arbeloa i Real Madrid. Posle sedam godina španski reprezentativac na leto napušta kraljevski klub, jer mu uprava nije ponudila nastavak saradnje, pa će nedeljni susret sa Valensijom biti poslednji koji će desni bek odigrati na stadionu Santjago Bernabeu.

Biće to njegov 237. susret u belom dresu, otkako je 2009. došao iz Liveprula i postao jedan od standardnih prvotimaca, sve dok Real nije vratio Danija Karvahala sa pozajmice. Arbeloa je u međuvremenu pao u drugi plan, pa ni njemu ni rukovodiocima nije u interesu da ne igra, ali će mu trener Zinedin Zidan pružiti šansu da se na dostojan način oprosti od navijača.
Kad sam se probudio i video informaciju o mom oproštajnom meču na Bernabeu odmah su počele da mi stižu poruke podržke i zahvalnosti na društvenim mrežama. Naježio sam se. Ostao bez teksta. Biće to specilajan dan u mojoj karijeri, završavam najsrećniji njen deo. Nervozan sam, a ako na rastanku budem plakao biće to od sreće“, emotivno je poručio Alvaro Arbeloa, uz navijački poklič Hala Madrid.

Izabrane vesti

Arbeloa je tokom boravka u Realu osvojio šest trofeja: Ligu šampiona (2014), FIFA Svetsko prvenstvo (2014), Kup kralja (2011, 2014), UEFA Superkup (2014), Primeru (2012) i Superkup Španije (2012), a najviše se naigrao za vreme trenerskog mandata Žozea Murinja. Mnogi su čak smatrali da je pridužena ruka Portugalca u svlačionici, otuda i ne čudi što je ovaj napisao kolumnu za Marku u kojoj je na dirljiv način pisao o svom „vojniku“.
Arbeloa nije samo igrač. On je moj prijatelj. A kako to fudbaler postaje prijatelj treneru? Tako što poseduje strast za profesiju kojom se bavi, kako voli klub, kako je posvećen ekipi i njenim ciljevima, kako je ponizan, istovremeno počastvovan i kako je izradio dobre odnose sa svima sa kojima sarađuje. Tokom istorije mnogi najbolji igrači sveta nosili su dres našeg kluba. Arbeloa nema takav status, ali je dao celog sebe Realu, navijačima, trenerima i saigračima sve ove godine. Zato samo imam reči zahvalnosti. Za mojih 16 godina karijere Alvaro je sigurno jedan od najvažnijih igrača sa kojima sam sarađivao. Dobar fudbaler, izuzetan čovek“, poruka je Žozea Murinja.

Inače, Alvaro Arbeloa će u nedelju protiv Valensije nositi specijalne kopačke na kojima su izvezene sledeće reči: „Moj klub. Moj živo. Napred Madrid i ništa više“.


tagovi

Žoze MurinjoŠpanijaReal MadridPrimeraEvropaAlvaro Arbeloa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara