""
""

Panatinaikos odvažno šalje apel Fibi: Sarađujte sa Evroligom, ovaj rat vodi u propast!

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.05.16. | 16:01

Zeleni žele da se velika neizvesnost u evropskoj klupskoj i reprezentativnoj košarci što pre okonča

Dok kompletna košarkaška Evropa nestrpljivo iščekuje ishod razgovora Fibe i Evrolige i zakopavanje ratnih sekira vodeći ljudi Panatinaikosa odvažno su napravili korak napred i oglasili se zvaničnim saopštenjem. Zeleni u pismu upućenom Fibi pozivaju na što ranije okončanje otvorenog sukoba i da Evropska kuća košarke – počne da sarađuje.
„Panatinaikos je uvek radio za dobrobit košarke i pomagao svim mogućim sredstvima da doprinosi rastu i stablinosti. Zbog toga kluba izražava punu podršku Evroligi i urgira da Fiba počne da sarađuje kako bi se ova ratna atmosfera uklonila. Ovo su izuzetno važni dani za sport, a mi imamo dužnost da branimo stabilnost košarke, kako bi radila na zdravim osnovama. Konflikt i rat ne mogu da dovedu do rešenja, već dovode u opasnost ceo sport na svim nivoima“, stoji u saopštenju Panatinaikosa.

Izabrane vesti

Inače, ovakav istup grčkog velikana ima interesantnu simboliku s obzirom na to da je poslednji koji je potpisao ugovor o desetogodišnjoj saradnji sa Evroligom. Takođe, početkom 21. veka, u vreme velike podele na mapi klupske košarke u Evropi, Panatinaikosa je odigrao sezonu u FIBA Suproligi da bi potom od sezone 2001/02 postao redovni član Evrolige.

(FOTO: MN Press)


tagovi

PanatinaikosFIBA Liga šampionaFIBA EvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara