Virtus.pro slavio u raspletu A grupe ESL Pro Lige

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.04.24. | 19:44

Astralis kao prvoplasirani otišao u četvrtfinale

Odlučujućim mečom za prolaz dalje između ekipa Virtus.pro i SAW je završena akcija u grupi A u ESL Pro Ligi.

Poraz Virtusa na startu turnira protiv Fnatica je znatno otežao ruskoj ekipi put do plejofa u 19. sezoni elitnog takmičenja. Preko gubitničkog baraža su morali da se bore za novu šansu za uspeh, ali nakon što su savladali SAW naleteli su na glavnog favorita grupe FaZe Clan koji je prethodno izgubio od Astralisa.

Izabrane vesti

FaZe je glatko pobedio Virtus.pro, ali pošto u novom sistemu četiri ekipe iz grupe idu dalje, imali su još jednu priliku u vidu LCS faze (Last Chance Stage). 

Tamo ih je čekao Fnatic, koji su ovoga puta savladali i izbacivši ih sa turnira osvetili im se za inicijalni poraz, a zatim je usledio revanš protiv SAW.

Portugalska ekipa je odabrala Vertigo kao prvu mapu, ali je Virtus.pro demonstrirao neprobojnu odbranu na CT strani i poveo 9-3, da bi u nastavku uzeli sve preostale runde za velikih 13-3. 

Overpass je bio mnogo neizvesniji, prvo poluvreme je bilo izjednačeno, a u nastavku Virtus.pro dolazi do 13-10 i zauzima četvrto mesto u grupi A. 

Kao prvoplasirani tim iz A grupe u četvrtfinale je direktno prošao Astralis koji je pregazio 3DMAX 2-0 u borbi za prvo mesto grupe.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara