"Nadal"
"Nadal"

PEKING: Kraj vladavine Đokovića, Nadal preuzeo presto

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.10.13. | 08:52

Berdih predao polufinalni meč turnira u Kini pri vođstvu Španca od 4:2

NadalRafael Nadal vraća se na presto od ponedeljka, pošto mu je na turniru u Kini Tomaš Berdih predao polufinalni meč zbog povrede leđa pri vođstvu Španca rezultatom 4:2 u prvom setu. Novak Đoković, koji će igrati protiv Rišara Gaskea u drugom polufinalu, proveo je na tom mestu 101 nedelju, a mogao je da ostane u vrhu samo u slučaju da je Nadal izgubio od Berdiha i da je odbranio turnir u Pekingu.

Nadal ove sezone ima impresivan skor na tvrdoj podlozi, čak 27 pobeda bez ijednog poraza, tako da će Đoković, ukoliko pobedi Gaskea, imati težak zadatak da se osveti za gubitak zvanja svetski reket broj jedan

Nadal je drastično pao na ATP listi zbog pauze usled povrede kolena koja je trajala sedam meseci. Vratio se u februaru i nizao pobede (65:3), osvojio je deset titula, uključujući Rolan Garos i US Open. Španac je do sada dva puta bio najbolji teniser na svetu. Prvi put se to desilo 18. avgusta 2008, gde je na toj poziciji proveo 46 nedelja, a drugi put 7. juna 2010. i vladao je 56 nedelja, a onda ga je pretekao Đoković.

(FOTO: Action images) 

Izabrane vesti


tagovi

ATP PekingKinaNovak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara