"Stef Kari opet blistao"
"Stef Kari opet blistao"

Reptorsi izbacili Vejda iz plej-ofa posle šest godina! Kari dobio revolveraški obračun sa rukijem Minesote! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.04.15. | 08:51

U tesnoj završnici Toronto je slavio na Floridi i sada je praktično izvesno da će Majami propustiti doigravanje na nikad slabijem Istoku – 107:104

Stef Kari opet blistao

Posle godina dominacije i četiri uzastopna finala, Majami ove sezone neće ni imati šansu da se bori za prsten! Toronto je odneo pobedu sa sunčane Floride zahvaljujući sjajnom Luu Vilijamsu – 107:104 i sveo šanse Dvejna Vejda i družine na minimum kada je u pitanju plasman među osam najboljih na Istoku. S druge strane, Los Anđeles Klipersi dobili su Grizlije u Memfisu i prišli korak bliže drugom mestu na paklenom Zapadu – 94:86, a kada je reč o individualnom učinku, veče su definitivno obeležili Stef Kari i ruki iz redova Minestote Zek Lavin koji su vodili mali šuterski rat, da bi na kraju slavio Golden Stejt (110:101) uprkos toke što je golobradi plejmejker Vukova nadigrao Karija. . Ipak, događaj večeri verovatno je bila odlična partija Derika Rouza koji se nedavno vratio na teren i sa 22 poena pogurao je Čikago Bulse do pobede nad Filadelfijom – 114:107.

Izabrane vesti

Koliko tužnu sezonu igra Majami najbolje govori činjenica da će na ovako neubedljivom Istoku propustiti doigravanje. Novi klip u njihove točkove gurnuo je Toronto koji ih je dobio na gostovanju – 107:104 i sada su šanse Hita da bude među osam najboljih na Istoku samo u domenu teorije. Najzaslužniji za trijumf Reptorsa bio je Lu Vilijams koji je sa 29 poena bio najefikasniji kod gostiju, ali i najprecizniji u odsudnim momentima. Pratio ga je Demar Derozan sa 24, dok su na drugoj strani Dvejn Vejd sa 30 i Goran Dragić 22 poena pokušali da izvuku svoj tim iz provalije, ali to im nije uspelo. Ipak, događaj večeri verovatno je bio povratak na teren Derika Rouza koji je sa 22 poena pogurao Čikago Bulse do pobede nad Filadelfijom – 114:107.

Posle meča prva zvezda Majamija nije bila previše rečita kako bi objasnila veliki fijasko Spolstrine ekipe ove sezone.
„Nemamo čega da se stidimo. Igrali smo dovoljno dobro i trebalo je da pobedimo. Ali, jednostavno nismo“, to je bilo sve što je poručio Vejd.

Čikago je očekivano bio bolji od Filadelfije, ali je sve oduševio Derik Rouz koji je sa 22 poena najavio da bi opet mogao da bude onaj stari. Sa tribina se čulo "MVP, MVP", a eksplozivni plej je na to odgovorio sjajnom partijom kojom je srušio Sikserse i nagovestio da bi Bulsi mogli da se umešaju u borbu za finale sa zdravim liderom ekipe - 114:107.

S druge strane kontinenta, Klipersi i Grizlisi su se sastali u meču koji je mnogo toga odlučivao kada je poredak na Zapadu u pitanju. Da je Memfis slavio, već bi jednom rukom dohvatio drugo mesto zapadne konferencije, ali desilo se potpuno suprotno. Tim iz Los Anđelesa dobio je duel – 94:86 i izjednačio se sa sinoćnim rivalima na drugom mestu jakog Zapada. Blejk Grifin i Džej Džej Redik su sa po 18 poena bili šuterski najraspoloženiji kod pobednika, ali su i Deandre Džordan sa 16 poena i isto toliko skokova, te Kris Pol sa 15 koševa i 14 asistencija itekako doprineli velikoj pobedi Riversovog tima. S druge strane, od proseka je odskočio Zek Rendolf koji je imao dabl-dabl učinak (21 poen, 13 skokova), ali to je bilo premalo za motivisane Kliperse.

Kada je reč o učinku individualaca, najinteresantnije je bilo u Ouklendu. Golden Stejt je prema očekivanjima savladao Minesotu – 110:101, Stef Kari je prema očekivanjima bio sjajan, ali je mladi Zek Lavin iznenadio sve. Vladajući šampion u zakucavanju sa Ol star vikenda u Njujorku sasuo je 37 poena Ratnicima i bio je najefikasniji na meču, sakupio je i devet skokova i četiri asistencije, ali nije mnogo vredelo. Kari mu je odgovorio sa 34 pogotka što je bilo više nego dovoljno za 65 pobedu ekipe Stiva Kera u ovoj sezoni.

NBA:

Orlando – Njujork 79:80

Majami – Toronto 104:107

Čikago – Filadelfija 114:107

LA Klipers – Memfis 94:86

Portland – Juta 105:111

Golden Stejt – Minesota 110:101

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek LavinStef KariNBA ligaMajami HitDvejn VejdDerik Rouz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara