"Vladan Matić"
"Vladan Matić"

Rovovska borba protiv teške artiljerije: Srpski rukometaši spremni za Ruse

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.01.14. | 08:31

Pobeda otvara vrata nastavka takmičenja na Evropskom prvenstvu u Danskoj

Vladan MatićUdariće brat na brata ili će barem tako biti u glavama svih onih koji veruju u neraskidive veze Srbije i Rusije. Međutim, večeras (18 sati, Arhus) neće biti milosti. Orlovi će u drugoj utakmici prvenstva Evrope u Danskoj igrati baš protiv ruskih rukometaša, a selektor Vladan Matić podseća da je ulog prevelik za bilo kakve kalkulacije.
"Oni su podmladili ekipu i lepo igraju, nisu to više oni ’teški’ Rusi. Ubacili su polukontru, ubrzali, traže se još, ali su na dobrom putu. Nadam se da ćemo uspeti u tome da ih sprečimo, zabeležimo pobedu i u dobrom raspoloženju dočekamo Francuze", rekao je Matić, uz ogradu da ovo ubrzavanje igre protivnika ne znači da Rusi više nemaju čime da granatiraju gol Darka Stanića.
"Imaju teške bekove - odlične šutere, oni su svakako ekipa za respekt. Čim su ovde, nisu za potcenjivanje. To nećemo ni uraditi. Moramo sebi otvoriti mogućnost da se trijumfom borimo za najviši plasman".

Ipak, pobeda protiv Poljske u prvom kolu takmičenja (20:19), te poraz Rusije od Francuske (35:28) Orlovima daju pravo da se nadaju dobrom rezultatu.
"Biće to rovovska borba. Nadam se samo da ćemo više razviti kontru i polukontru na osnovu dobre odbrane, nego što je to bio slučaj protiv Poljaka", zaključio je Matić.

Izabrane vesti

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladan Matićrukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara