"Dario Šarić"
"Dario Šarić"

Šarićevi problem sa Dudom: Najveći hrvatski talenat nezadovoljan u Efesu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.10.14. | 10:57

"Vreme je za uzbunu", kaže otac najtalentovanijeg košarkaša Kockastih

Dario ŠarićHrvatski košarkaš i reprezentativac te zemlje Dario Šarić nezadovoljan je svojim statusom u Anadolu Efesu i odnosom sa srpskim stručnjakom Dušanom Ivkovićem, saopštio je njegov otac u izjavi za Jutarnji.hr. Naime, dvadesetogodišnji krilni centar nije bio u sastavu turskog kluba ni na jednoj od prve dve utakmice koje je taj tim odigrao na startu tamošnjeg šampionata i njegov otac, Predrag Šarić, istakao je nezadovoljstvo novonastalom situacijom, najavivši i povlačenje nekih radikalnih poteza.
Nije dobro. Bojim se da je vreme za uzbunu. Dario je potišten, ništa mu nije jasno.  Ako se ovako nastavi, potražićemo nekoga ko može platiti raskid ugovora. Dario mora da igra, a ne da gleda utakmice s tribine. Zdrav je, nije bio nedisciplinovan i Ivkovićev potez čini mi se suludim. Uostalom, zašto ga je uopšte vodio u Gacijantep, da bi mu par sati prije utakmice rekao da je višak?”, zapitao se Šarić senior.

U turskom prvenstvu na snazi je ograničenje broja stranih igrača i svaki klub ima pravo da za utakmicu prijavi najviše šest košarkaša koji nemaju državljanstvo te zemlje. S obzirom na to da Efes pod ugovorom ima čako sam stranaca, Ivković će tokom čitave sezone morati da pravi rezove slične ovom.

Izabrane vesti

Proslavljeni srpski stručnjak ne računa ni na iskusnog hrvatskog beka Zorana Planinića koji i dalje ima važeću ugovor sa klubom, čime je izbor sužen na 7 stranaca, a u prve dve utakmice prednost u odnosu na Šarića dobili su Dontaj Drejper, Stratos Perperoglu, Stefon Lazme, Met Džening, Milko Bjelica i doskorašnji kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić.

Očekuje se da će talentovani krilni centar debitovati na zvaničnim mečevima u dresu Efesa u četvrtak, kada taj tim dočekuje Uniks iz Kazanja u okviru prvog kola Evrolige, gde ograničenja za strane igrače nisu na snazi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dario ŠarićDušan IvkovićEfes PilsenEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara