Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embid: Jokić i Marej su zajedno osam godina, kod nas su mnogi trajali po jednu sezonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 08:49

“Cilj nam je da osvojimo titulu i svaki put kada se to ne dogodi, bude mi žao. Ostalo me ne zanima. Ili smo ostvarili cilj ili nismo”

Filadelfijin “Proces“ traje duže od decenije i konferencijsko polufinale bio je maksimum. Seventisiksersi su od prošle noći zvanično eliminisani već u prvoj rundi plej-ofa. Ima mnogo i do višemesečne povrede Džoela Embida i pada u zonu plej-ina, ali ovaj tim je kroz godine imao nekoliko različitih superzvezda uz centra iz Jaundea i rezultat je svaki put izostao.

Prošlogodišnji MVP je rekao da mu nije pravo zbog eliminacije, a da je jedan od razloga što se svake godine ponavlja isti scenario to što se maltene redovno menjaju ključne komponente...

Izabrane vesti

”Svaka godina je bila ista – jedna osoba dođe i onda je nema sledeće sezone. Sada je drugačije, Maksi je napravio iskorak i bio sjajan cele godine. Jedan od deset najboljih igrača ove sezone. Sada smo konačno mogli da gradimo tim oko tako mladog igrača. Tu smo mi stariji, a imamo i dosta prostora u seleri kepu. Jedna od najvećih stvari kada se pobeđuje, pogledajte ostale koji su osvajali, nisu sastavili tim za jednu sezonu sa nadom da će im to uspeti. Ovo je put kojim treba da idemo, želimo da napravimo dobar tim i dodajemo kvalitetne igrače i idemo dalje”, rekao je Embid.

Novopečeni reprezentativac SAD iskoristio je priliku da povuče paralelu sa Jokićevim Nagetsima.

”Hajde samo da pogledamo prošlogodišnjeg šampiona, Denver. Marej i Nikola su zajedno u timu koliko, osam godina? Pogledajte i druge, poput Golden Stejta, gde je jezgro dugo zajedno. Ne pamtim kada je poslednji put sastavljen tim koji je uspeo posle samo godinu dana”.

Posle deset neuspešnih godina, Embid je bio deo raznih sastava Filadelfije, ali nijedan nije uspeo da stigne ni do finala. Iako je govorio da ekipa treba da bude bolja, nije želeo o tome šta treba da se menja.

”To nije moj posao, to je na ljudima koji su plaćeni za to. Na nama je da budemo bolji svake sezone, da radimo i napredujemo. Maksi je mnogo napredovao, takva je situacija i u svlačionici. Moje je da radim na svojoj igri i budem bolji. Volim ovu grupu, bili smo dobri i držali smo se zajedno. Niksi su sada bili dobili, igraju zajedno dugo. Volim ove momke, verujem da klub treba da donese brojne odluke, ali grupa koju smo imali ove sezone je sjajna. Da se nisu desile neke stvari, imali bismo šansu. Ali, nije se dalo”.

Vrsnog centra su povrede i ove sezone izbacile iz balansa, ali on ne odustaje.

”Moraš da ideš napred. Pre nekoliko dana sam rekao, igraću dokle god budem mogao da skačem, dokle god budem mogao da stojim na parketu, čak i ako me telo ne sluša. Volim da igram. Mogao sam da uzmem još vremena za oporavak kada sam se povredio. Ali, nisam hteo da razočaram ekipu. Znam da smo izgubili, neću da tražim izgovore”.

Još malo o porazu...

”Pokušavali smo se, borili smo se, ali nije bilo dovoljno. Hteli smo da pružimo ono najbolje, ali nekada ne ide sve kako želiš. Svima je stalo, guramo jedni druge napred i ponosan sam na ekipu”.

O predstojećem letu i šta sledi naredne sezone.

”Biće zanimljivo. Imamo dosta prostora u seleri kepu i pikove, možemo da uradimo dobre stvari. Videćemo šta će se desiti. Ovo je dobra situacija u kojoj se nalazimo, imamo Maksija koji je buduća superzvezda i lice franšize. I ja pokušavam da napravim nešto sjajno ovde. Volim ekipu, ali moramo da uradimo sve kako bismo bili bolji. Videćemo i da li će da se vrate momci kojima ističu ugovori, a imamo dosta takvih”.

Želje se ne menjaju.

“Cilj nam je da osvojimo titulu i svaki put kada se to ne dogodi, bude mi žao. Ostalo me ne zanima. Ili smo ostvarili cilj ili nismo. Verovali smo svake sezone da možemo da osvojimo titulu, ali nije išlo kako smo želeli. Zanima me kakva nas budućnost čeka. Svi treba da budemo bolji, pre svega ja. Maksi ima priliku da uradi nešto posebno u budućnosti, možda već i sledeće sezone, a siguran sam da će biti i u MVP razgovorima, da je spreman za sledeći korak”.


tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara