""
""

SRBIJA KONAČNO POZITIVNA! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.15. | 22:29

Orlovi autogolom Harapetjana i pogotkom Ljajića savladali Jermeniju i zabeležili prvi trijumf u takmičarskim mečevima još od oktobra 2013. godine – 2:0

Srbija je konačno – pozitivna. Pobedom nad Jermenijom (2:0) fudbalska reprezentacija naše zemlje konačno je izašla iz bodovne negative i oprala bar jednu od mnogobrojnih mrlja iz ovih kvalifikacija. Nije to bila igra za gurmane, niti je u našem timu bilo čarobnjaštva koje će nas, bar na kratko, dovesti u stanje euforije... Ali sigurno će vam se razvući osmeh od uveta do uveta kada pročitate sledeći podatak: večeras u Novom Sadu smo trijmfovali prvi put u takmičarskim mečevima još od 15.oktobra 2013.godine, kada je generacija Siniše Mihajlovića u Jagodini demolirala Makedoniju.

Za pad čete sa Kavkaza zaslužan je individualni kvalitet Filipa Kostića, Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića – 2:0. Mada Jermeni su na u prvom poluvremenu dobrano izmučili oslanjajući se na tehničku pismenost veziste Picelija. Narodski rečeno – Orlovi su izašili iz „cigana“. Sada im ostaje da do kraja kvalifikacija poprave utisak i skinuo sa sebe epitet najgorih dečaka srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Selektor Srbije Radovan Ćurčić osvežio je tim jednim od najboljih igrača Superlige Darkom Brašancem i zlatnim Orlićem Andrijom Živkovićem. U avetinjskoj atmosferi Karađorđa bili smo u prvom poluvremenu bolji tim, probijali konstantno po levom boku, ali spoznali još jednu istinu. Jermenija definitivno ne pripada društvo fudbalskih Liliputanaca. Gosti se nisu ograničili na odbranu svog gola, već su streotipnim opisom – dopadljivom i igrom do noge, tražili svoju šansu. Prednjačio je vezista Aktobea Piceli koji nam je pravio mnogo problema, ali Radovan Ćurčić je imao kontratežu u raspoloženom Filipu Kostiću i agilnom Ademu Ljajiću.

Curelo je u odbrani gostiju po desnoj strani. Tačnije Filip Kostić je na tom boku konstantno pravio višak, ostavši u ravnoteži posle promašenog zicera u uvodnoj fazi meča i pogođene prečke. Krilni fudbaler Štutgarta iskreirao je akciju za vodeći gol kojem je kumovao i najmlađi član naše postave Andrija Živković... Strelac je bio defanzivac Jermenije  Hajrapetjan.

Posle dobrog otvaranja mogli smo i da zatvorimo meč, ali je posle oduzete lopte nonšalentnom Mihtarijanu, Aleksandar Mitrović bio isti takav u završnici – nonšalantan.

Međutim, bilo je vidljivo da Orlovi igraju mnogo lakše posle vodećeg gola. Otuda je Aleksandar Kolarov sjajno probio u 53.minutu, njegov udarac je Kasparov odbranio, ali je na pravom mestu bio Adem Ljajić.

Sve posle toga je bilo klasično odrađivanje posla. Orlovi su disciplinovanom igraom čuvali pobedu koju su toliko želeli.  Istina, imali smo još nekoliko soldinih napada. Ali nije bilo ovo veče Aleksandra Mitrovića.

 

SRBIJA - JERMENIJA 2:0 (1:0)

/Hajrapetjan 22ag, Ljajić 53 /

Novi Sad.

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Miroslav Zelinka (Češka).

SRBIJA: Stojković - Tomović, Ivanović, Spajić, Kolarov - Brašanac,Matić – Kostić (od 84. Tadić), Ljajić (od 74. Fejsa), A. Živković (od 60. Tošić) - Mitrović.

JERMENIJA: Kasparov - Hajrapetjan, Andonijan, Arzumanjan, Mkojan - Mkrčjan -Gazarjan, Piceli (od 65. Korjan), Mhitarjan, Ozbiliz - Movsisjan.

Grupa I:

Petak:

Danska – Albanija 0:0

Srbija – Jermenija 2:0 (1:0)

(Foto Star Sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeRadovan ĆurčićJermenijaFilip KostićEvropaAleksandar KolarovAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara