Džamal Marej (©AFP)
Džamal Marej (©AFP)

Marej: Prebili su nas! Svi smo bili užasni i sad moramo da reagujemo

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 06:00

"Udario sam lakat u tom bloku. Očigledno, nije bilo bolje u nastavku meča, namazao sam kremu da mi 'ubije' bol, da me ne seca svaki put kada ispružim ruku, ali nije mnogo pomoglo"

Denver je pretrpeo katastrofu u Mineapolisu i porazom od 45 razlike u šestoj utakmici (70:115) dao Timbervulvsima strašan zamajac pred majstoricu koja je na programu u noći između nedelje i ponedeljka u Bol Areni.

Nikola Jokić je najveći deo susreta igrao sam, a među najlošijim pojedincima bio je Džamal Marej. Kanađanin je već u uvodnim minutima utakmice pretrpeo udarac u desni lakat što je očigledno negativno uticalo na njega u nastavku i nijednog trenutka nije uspeo da pronađe svoj ritam. Čak i pre tog udarca izgledao je dekoncentrisano, što je Denver odvelo u totalnu dubiozu jako brzo... Utakmicu je završio sa 4/18 iz igre.

Izabrane vesti

"Znali smo da ćemo neke šuteve promašivati, ali naročito u prvom poluvremenu nismo koristili neke jako dobre situacije, pre svega ja. Tako je bilo u oba smera. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da je šesta utakmica najteža. Ekipa koja gubi izlazi na parket naoštrena da pokaže sve što može, to se i desilo. Baš kao što su nas pobedili u drugoj utakmici, pa nam dali motivaciju za treću i četvrtu utakmicu, tako moramo da reagujemo i posle ovog meča. Sada je sve iza nas, imamo još jednu utakmicu", rekao je Marej.

O uzroku ovako teškog poraza...

"Ne znam, iskreno. Moraću da pogledam snimak. Počeli smo utakmicu na pravi način, poveli 9:2, a onda su oni krenuli da pogađaju i mi nismo imali način da im uzvratimo. Rekao bih da smo pali već u prvoj deonici. Nismo uradili ništa da smanjimo zaostatak, da se držimo plana utakmice, nismo ni podigli energiju kako bismo eventualno promenili tok utakmice".

Marej kaže da je veliki problem bilo to što je Entoni Edvards slobodno pogađao sve u napadu.

"Ent nije bio moj problem kada je igrao odbranu, mene je više mučio lakat. E, problem je što je on pogađao sve u napadu. Pogađao je u visokim procentima, Mekdenijels i Konli su odigrali jako dobro, mada to može da se kaže za ceo njihov tim. Nismo bili sposobni da ih branimo ili izbacimo iz balansa. Moramo da budemo bolji".

Minesota je izvukla najbolje iz sebe.

"Borićemo se na našem terenu, vezali smo tri pobede i očekivali smo da će u nekom trenutku da reaguju i to se desilo sada. Nismo uzvratili, nismo uradili ništa da ih zaustavimo. Dobro je da smo bar sebi dali šansu da možemo da igramo i pobedimo na domaćem terenu u sedmoj utakmici".

Denver sada nema alternativu nego da pokaže reakciju.

"Kada su nas pretukli u drugom meču, reagovali smo u nastavku serije na pravi način. Sada su oni pokazali reakciju na najbolji način. Sve utakmice sada ostaju za nama, ko pobedi u sledećih 48 minuta ide dalje, vrlo je jednostavno".

Najvažnija stvar koju Denver mora da menja je - odbrana.

"Moramo bolje da igramo odbranu, da budemo agresivniji. Komunikacija je ključ, ali pre svega defanzivno moramo mnogo bolje da igramo, da mi budemo ti koji će da nametnu ritam. Ne umanjujem pobedu Minesote, oni su iskoristili domaći teren, svoju publiku i pokazali kako se igra. Tako sad moramo mi".

O povredi lakta s početka utakmice i trenutnom stanju...

"Udario sam lakat u tom bloku. Očigledno, nije bilo bolje u nastavku meča, namazao sam kremu da mi 'ubije' bol, da me ne seca svaki put kada ispružim ruku, ali nije mnogo pomoglo. Nisam mogao da šutiram u svom ritmu, a bio sa mnogo potreban svojoj ekipi. Žao mi je što nisam mogao da uradim svoj deo posla. Nadam se da ću uspeti da se oporavim za ova dva dana, zbog cele ekipe".

Jasan je Kanađanin da tim mora da pregleda snimak utakmice i izvuče pouke.

"Moramo da pogledamo ovaj snimak, da shvatimo gde smo sve grešili, da se fokusiramo i ispravimo mnogo toga. Svi smo igrali jako loše, pre svega ja, zato moramo da izađemo na parket mnogo bolji. Nema pritiska, ko bude bio bolji u nedelju, dobija seriju".


tagovi

Džamal MariNBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara