Rudi Gober i Nikola Jokić (©AFP)
Rudi Gober i Nikola Jokić (©AFP)

Jokić realan: Uništili su nas, išutirali po zadnjicama! Meč brzo postao šou jednog tima

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 06:50

"Ne dešava se svaki an da izgubite 45 razlike. Moramo ovo da prihvatimo kao tako, da je ovo težak poraz", kaže osvajač tri MVP priznanja

Nikola Jokić je bukvalno ostavljen na cedilu. Iako su od samog početka košarkaši Minesote imali jasnu ideju da udvajanjem trostrukog MVP-a naprave veliku štetu ekipi, desilo se to da niko od njegovih saigrača nije uspeo da iskoristi višak koji se redovno stvarao i to je dovelo šampiona do sramnog poraza od 45 razlike (70:115).

Jokić je sam vukao konce uprkos svemu, a utakmicu je završio sa 22 poena (9/19 iz igre), devet skokova i samo dve asistencije. Razlog zašto su samo dva završna dodavanja, ne mnogo više je taj što se ostatak svlačionice jednostavno nije pojavio na utakmici. Blamaža je bila neizbežna...

Izabrane vesti

"Moramo da prihvatimo da je ovo veliki poraz. Prebili su nas, uništili su nas i moramo da naučimo iz ovoga. Moramo da poštujemo sve ovo što su uradili. A, pazite, imali smo 9:2 rezultat na početku. To tada nije izgledalo dobro za njih", nasmejao je Jokić sve u sali za konferencije i nastavio:

"Od tog momenta, utakmica je postala šou jednog tima".

Pitali su novinari Srbina da objasni zašto je stajao sve vreme tokom četvrte deonice kraj klupe.

"Želeo sam samo da ostanem 'vruć' kako bih odradio teretanu posle".

Podsetio je trostruki MVP da je ova serija izuzetno zanimljiva i da je to najavljivao još pre starta.

"Ova serija je jako interesantna, to sam rekao i pre početka. Svako može da pobedi kao gost i to upravo gledamo. Mi se nismo pojavili na ovoj utakmici, u svakom segmentu bili su bolji od nas. Mi smo dali jedva 70 poena, njihova odbrana je bila fantastična. Brojke govore same za sebe".

Sada sudbinu dva tima odlučuje sedma utakmica.

"Može da ode na obe strane. Zato je ova serija posebno zanimljiva, niko ne zna kako će stvari da se razvijaju. Samo je prva utakmica bila interesantna, u smislu da je bila neizvesna. Sve ostale utakmice su se završile ubedljivim pobedama. Nadam se da ćemo mi u nedelju da izađemo i pokažemo reakciju".

Igrači Minesote su sve vreme udvajali Jokića, što je dalo rezultat.

"Nisu me udvajali u prethodnih nekoliko utakmica, sada su to radili. I pored toga, stvarali smo dobre situacije za šut, samo ih nismo koristili".

Da li će želja biti presudna u majstorici?

"Ekipa želi pobedu, niko ne želi da izgubi. Želja je jedno, fokus i priprema je nešto drugo. Ako želiš da pobediš, želja je na prvom mestu".

Denver je šutirao 30 odsto iz igre, ništa nije mogao da pogodi, nijednu otvorenu situaciju, što je samo dodatno hranilo ego Vukova.

"Oni su pokazali da su sjajan defanzivan tim, s razlogom su najbolja odbrana lige. Mi smo imali svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Ima jedna mnogo dobra izreka na srpskom, ali ne znam sada kako bih vam je preveo. Probaću da se setim na sledećem okupljanju sa vama, pa da vam kažem".

Zamoljen je Jokić da objasni šta je mislio pod terminom "great loss" (jedan od prevoda: težak poraz)?

"Bukvalno su nam razbili guz**e, sada moramo da uradimo sve da budemo bolji u narednom meču. Ne dešava se svaki an da izgubite 45 razlike. Moramo ovo da prihvatimo kao tako, da je ovo težak poraz".

Odlučujući meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka u Bol Areni.


tagovi

NBA ligaNikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara