"Tio Volkot"
"Tio Volkot"

Srpski sinovi: Dušan Jajić – prati ga Arsenal, igra za tri krune, a sanja dvoglavog orla

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.12.13. | 16:48

MOZZART Sport predstavlja Dušana Jajića, fudbalera švedskog Haningea, reprezentativca selekcije U15 Švedske, koji je rođen je 4. jula 1998. godine

Tio VolkotDušan Jajić je fudbal počeo da trenira sa pet godina, da bi posle decenije dečjeg igranja došao u priliku da se bori za mesto u seniorskom timu Haningea koji se takmiči u Drugoj ligi Švedske.
"Ne preterujem ako kažem da me od malena traže najveći klubovi iz Švedske. Ipak, odlučio sam da igram u Haningeu. Imam ugovor još godinu dana sa seniorskim timom, tada ću završiti i deveti razred, pa ću sa roditeljima odlučiti gde će biti najbolje mesto za moj dalji napredak", priča za MOZZART Sport Dušan Jajić.

Karijera supertalentovanog fudbalera poreklom iz Republike Srpske išla je paralelno sa putem kojim se probijao i njegov saigrač Dragan Kabić. Za Jajića je odlazak na elitni kamp u Halmstadu za igrače rođene 98. godine bio najvažniji trenutak u tek započetom fudbalskom životu.
"U Halmstadu su me primetili skauti Arsenala, a tu sam zaslužio i poziv reprezentacije za moj uzrast. Bilo mi je drago što su selektori iz Fudbalskog saveza Švedske primetili moj talenat, iako najviše volim Srbiju i stalno sanjam dan kada ću obući dres moje reprezentacije".

Izabrane vesti

Švedska štampa je prošlog avgusta bila prepuna tekstova o odlasku u Arsenal igrača, stasalog u malom klubu iz predgrađa Stokholma. Pojedini listovi su već naslovima ukazivali na nemoć njihovih najvećih klubova Jurgordena i AIK-a u borbi za angažovanje Jajića, jer uprkos njihovim planovima da ga dovedu kod sebe, mladi Srbin nije mogao da odoli pozivu Tobdžija.
"Otišao sam u London na poziv Arsenala, u pratnji oca Gojka. O svemu su se Englezi pobrinuli što se tiče putovanja i smeštaja, tako da je na meni bilo da se tokom sedam dana što bolje predstavim trenerima u klubu. Odigrao sam jedan meč za generaciju stariju godinu dana od mene i pobedili smo Čarlton sa 3:1. Mislim da sam se pokazao u najboljem svetlu i na meču i na treninzima. Zanimljivo je da sam u kampu prvo video Arsena Vengera, da bih u trpezariji, gde ručaju svi, video kompletan tim".

U društvu sa Džekom VilširomStručnjaci tvrde da su retki danas igrači koji poseduju Jajićevu svestranost i probojnost. Odlikuje ga sjajna tehnika, brzina i igra sa obe noge, zbog čega ga treneri i selektori koriste na svim pozicijama u ofanzivi. Omiljeni fudbaler mu je Kristijano Ronaldo, a klub za koji navija je Partizan.  

ZAJEDNICA GA CENI

Dušan Jajić je nedavno dobio vredno priznanje od zajednice u kojoj živi. On je predložen za nagradu u kategoriji najboljeg mladog sportistu Haningeu za tekuću godinu u kojoj je postao švedski reprezentativac i igrač seniorskog tima.

Za nacionalni tim odigrao je tri utakmice: protiv Norveške i dva duela sa Finskom.


tagovi

Dušan JajićSrbijaSrpski sinoviSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara