""
""

Stefan Marković dobio opasnu konkurenciju u Zenitu

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.03.17. | 11:12

Stigao dojučerašnji najbolji igrač Kaleva i jedan od najboljih strelaca

Klupska karijera Stefana Markovića doživela je potpuno novi procvat dolaskom u Zenit prošlog leta. Ali mnogo puta dosad pokazalo se da iskusnom srpskom asu i prefinjenom asistentu nedostaje neko ko bi mogao da popuni rupu na parketu kada on nije u igri. 

Izabrane vesti

Zbog toga je Zenit postigao dogovor s ekipom Kalev oko angažmana njihovog najboljeg igrača - Demonta Harpera. Prema informacijama ruske Izvestije, ugovor je potpisan do kraja naredne sezone, a vest je potvrdio i trener Zenita Vasili Karasev.

Harper ima nakačenu etiketu jednog od najboljih šutera u VTB ligi, pošto je u dresu Kaleva beležio 16 poena, uz još po šest asistencija u proseku na 17 utakmica.
„Bio nam je potreban još jedan igrač na poziciji plejmejkera. Evidentno je da se ekipa nalazi u velikom problemu kada Stefan Marković nije na parketu, da naši protivnici to koriste. Osim toga, treba pojačati konkurenciju, zbog eventualnih problema s povredama“, rekao je Karasev.

Gledajući igrački, Harper je dijametralno suprotan tip igrača od Markovića. Dok je 29-godišnji Srbin majstor odbrane i čovek koji gotovo uvek gleda kako da razigra saigrače, Harper je rasni strelac, koji će u novom sistemu ipak morati da se navikne na veću ulogu asistenta. 

Marković je dosad imao pomoć dvojice plejmejkera Pavela Sergejeva i Artema Vihrova. Ali, obojica su tek u retkim prilikama uspevali da popune prazninu kada Marković odmara. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvrokupEvroligaStefan MarkovićVTB ligaZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara