Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Saši gori crveni alarm na Bosforu! Gudurić dao krila Feneru, opet su skresana Džejmsu

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 21:56

Monako priteran uz zid, gubi 2-1 u seriji i neophodan mu je brejk

Sinoć se zažuteo beogradski hram košarke, a večeras dom Fenerbahčea. Krcata dvorana, zapaljiva atmofera – u takvoj se Monako nije snašao. Saši Obradoviću gori crveni alarm, na Bosforu je priteran uz zid!

Monako nema kud, zna šta mu je činiti. Šta mora da uradi da bi opstao u seriji, da bi upalio novi plamen nade da može da ode na Fajnal-for Evrolige. Teško će to ići u istanbulskom grotlu ne prodiše li Majk Džejms punim plućima. Ponovo su mu skresana krila, dok je u jarboj Fenerbahčea duvao orkanski vetar. Napravili su ga Marko Gudurić i Tarik Biberović, i turski klub više nije stao – 89:78.

Izabrane vesti

I na Azurnoj obali, u hali pod stadionom Luj II, imao je Fenerbahče jasan plan. Sve je podredio zaustavljanju Majka Džejmsa. U prvoj utakmici je đene-đene doprinosio, u drugoj na kašičicu, ništa bolji nije bio ni u trećoj. Najbolji strelac u istoriji Evrolige bio je usmeravan, uzimao je teške šuteve, promašivao i često se opredeljivao da u narednim napadima traži saigrače. Nije to igra koju inače forsira.

Tek jednu trojku dao je Majk Džejms, promašio je pet puta. Drastično bolji nisu bili ni procenti sa poludistance. Sve skupa došao je do 11 poena, imao je i sedam asistencija, što i ne bi bilo toliko loše da Džordan Lojd bio na nivou iz druge utakmice.

Primoran je bio Alfa Dijalo da igra sam protiv svih, nosio se pod košem sa visokim košarkašima Fenerbahčea. Razgrtao je, pronalazio pukotine, dobijao direktne duele i ubacio 23 poena, međutim, sve to nedovoljno je ukoliko nema šuta sa distance. A, nije ga bilo. Mizerni su bili procenti Monaka. Ispod 20 odsto van linije 6,75, svega četiri pogođene trojke…

Niti je dalekometna paljba radila, niti je nadskočio domaćina, niti imao više asistencija. Na sve to je u jurnjavi izgubio glavi. Monako je bio sve ono što Saša Obradović ne želi da vidi od svog tima. Sa druge strane, Šarunas Jasikevičijus je dobio kompletan paket: vruć teren, vatrenu atmosferu od početka i timsku igru.

Totalnog usijanja jednog igrača nije bilo, gotovo svi su podjednako vukli. Za nijansu više Marko Gudurić u drugoj deonici, kada je domaćin počeo da pravi razliku i ide ka dvocifrenoj. Ubacio je trojku, imao autoritativno zakucavanje, išao u meso.

Srpski reprezentativac završio je meč sa 11 poena, a upisao je i šest asistencija. Razigrao je saigrače, bio najproduktivniji u tom segmentu. Pratio ga je Nik Kalates, sa jednim kreiranim košem manje, a uz Tarika Biberovića, koji je dao 14 poena, bio je i najefikasniji. Doprineo je trijumfu sa 13 poena. Grk je povlačio konce u drugom poluvremenu, zajedno sa Najdželom Hejs Dejvisom zadao završni udarac, a jedina briga za stručni štab Fenerbahčea je bolno prizemljenje Skotija Vilbekina.

Fenomenalni šuter je na tri minuta pre kraja pri skoku udario u Alfu Dijaloa. Kuk o kuk, jako nezgodno. Bolna grimasa…

EVROLIGA PLEJ-OF

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 85:83 (2-1 u seriji)

Olimpijakos - Barselona 80:82 (1-2 u seriji)

Sreda, 1. maj

Fenerbahče – Monako 89:78 (2-1 u seriji)

/Biberović 14 – Dijalo 23/

Baskonija – Real Madrid (u toku)

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Baskonija - Real Madrid



tagovi

Dajšon PjerSkoti VilbekinMarko GudurićSaša ObradovićŠarunas JasikevičijusKK MonakoKK FenerbahčeEvroligaNik KalatesTajler DorsiTarik BiberovićNajdžel HejsDžordan LojdMajk DžejmsAlfa DijaloDonatas MotiejunasEli OkoboMetju Strazel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara