""
""

Tvente želi Matića!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.04.14. | 18:44

Srpski vezista i brat mnogo poznatijeg Nemanje posle dobrih igara u Bredi skrenuo pažnju na sebe

Holandija je obećana zemlja za Matiće. Pre četiri godine Nemanja Matić je iz Čelsija došao u Vitese i preporučio se Benfiki odakle je krenuo njegov meteorski uspon u vrhunskom fudbalu. Nemanjinim stopama već godinama gazi njegov rođeni brat Uroš.

Izabrane vesti

Uroš je poput Nemanje igrao za slovačke Košice odakle se u januaru 2013. godine preselio u Benfiku,. Tačnije, bio je na probi, zadovoljio ukuse portugalskih stručnjaka, potpisao jednogodišnji ugovor sa lisabonskim Orlovima, ali je zbog jake konkurencije prebačen u B tim Benfike.

U klubu su na njega računali u nekoj perspektivi, ali on nije želeo da čeka i prošle zime je odlučio da pređe u holandsku Bredu gde je vrlo brzo izrastao u jednog od ključnih igrača. Po izveštajima holandskih medija i ponajboljeg igrača čete Nebojše Gudelja. Automatski je zacementirao mesto u prvoj postavi Brede i dobrim igrama počeo da skreće pažnju jačih klubova.

U minulom kolu holandskog šampionata Tvente je savladao Bredu sa 2:0, a Tventeov trener Mihael Jansen je posle meča izneo niz komplimenata na račun Matićeve igre.
“Sjajno je organizovao igru Brede i bio njihov najbolji igrač. Ostavio je jak usitak”, rekao je Jansen.

Holandski mediji pišu da ovo znači i konkretan interes Tventea za Matićeve usluge.
“Matić ima ugovor sa našim klubom na još dve sezone, plus opciju da produžimo ugovor za još jednu godinu. Ako klub ostane u prvoj ligi, biće nam prioritet da ga zadržimo. Ali, realno igrač Matićevih kvaliteta ne zaslužuje da igra u drugoj ligi”, rekao je Bredin tehnički direktor Graem Rutjes.

(FOTO: www.nac.nl)


tagovi

TventeHolandijaEvropaEredivizijaUroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara