""
""

Uragan Unikaha, Cedevita ne zna gde bije

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.01.16. | 22:29

Posle debakla protiv Budućnosti, hrvatski šampion doživeo još jedan težak poraz

Cedeviti treba kompas, hrvatski šampion ne zna gde bije. Prethodnog vikenda su doživeli katastrofu na svom terenu protiv Budućnosti, a večeras su deklasirani i u Evroligi. Unikaha je razbila Zagrepčane u paramparčad - 90:67.

Izabrane vesti

Sve je bilo jasno već posle prve četvrtine kada su Španci stekli prednost pod čak 16 poena prednosti, a Mindaugas Kuzminskas je kažnjavao svaki propust Cedevitine odbrane. Ceo tim Unikahe je bio raspšoložen, pogađali su Suarez, Vaskez, Nelson, Hendirks, Tomas… Na poluvremenu je već bilo ogromnih 52:31, a u tom periodu je eksplodirao Dani Dijez i pokazao zašto ga smatraju jednim od momaka koji su budućnost španske košarke.

Očajna Cedevita nije uspela ni u nastavku da se vrati u igru, Unikaha je rutinski održavala prednost od dvadesetak poena razlike. U poslednjem kvartalu je bilo i rekordnih plus 28 za tim iz Malage, a gosti su izgledali kao da jedva čekaju da se meč završi.

Kuzminskas je meč završio kao najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, Diijez je ubacio jedan manje, a Suarez 11. Nemanja Nedović je na parketu proveo šest minuta i ubacio dva poena. Na drugoj strani je samo Luka Babić bio na nivou i dao je 24 poena. Pulen je upisao 16, ali nije bio na svom nivou. Potpuno je podbacio Miro Bilan koji je meč završio sa samo četiri poena.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Mindaugas KuzminskasEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara