"Vladimir Golubović"
"Vladimir Golubović"

Uzalud Kinzijeve trojke, brzi voz iz Malage protutnjao Rusijom: Bivši centar Voše razbio Nižnji i izbacio ga iz Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 20:53

Vladimir Golubović postigao je 17 poena i sakupio devet skokova bez promašaja iz igre za ubedljivu pobedu Unikahe u Novgorodu – 94:75

Vladimir Golubović

Unikaha je odavno sve izgubila u Evroligi, ali je u Novgorodu uspela da sačuva obraz! Momci iz Malage odigrali su najbolji meč u Top 16 fazi pošto su u 13. kolu demolirali Nižnji usred Rusije – 94:75, a ono što je nekadašnji centar Vojvodine Vladimir Golubović radio Ruse je dovodilo do ludila, te domaćinu nije pomoglo ni 12 poena standardno dobrog Tarensa Kinzija! Stefan Marković nije se poenterski isticao, ali je odlično odradio ulogu „dirigenta“ u špansko timu podelivši osam asistencija.

Izabrane vesti

Pored toga što je bio najbolji asistent na meču, srpski plejmejker ubacio je i tri poena uz čak osam skokova. No, domaći su ubedljivo najviše problema imali sa Vladimirom Golubovićem i Mindaugasom Kuzminskasom. Bivši centar Vojvodine i Olimpije zabeležio je 17 poena i devet uhvaćenih lopti bez promašaja (8/8 za dva, 1/1 sa penala), dok je litvansko krilo upisalo poen više uz takođe savršen učinak u šutu (2/2 za dva, 4/4 za tri, 2/2 penali)! S druge strane, Tejlor Ročesti je ubacio 14 poena, Gal Mekel 13, dok je solidni Tarens Kinzi postigao jedan manje uz tri pogođene trojke.

Ekipa iz Malage je iz svoje rasterećenosti odigrala jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč ove sezone u Evroligi. Gosti su bili šuterski raspoloženi od samog početka, a Mindaugas Kuzminskas i Vladimir Golubović terorisali su odbranu Nižnjeg tokom celog prvog poluvremena bez ijednog promašaja iz igre! S druge strane, Tejlor Ročesti i Tarens Kinzi nisu imali nikakvu podršku saigrača, te su Španci već posle 20 minuta bili nadomak dvocifrene prednosti – 50:42.

Momci Đoana Plaze tek su pokazali šta umeju u trećem kvartalu! Čak 31 poen prošao je kroz koš ruskog tima, a nemilosrdno su pogađali Tomas, Kuzminskas, Stefanson i – pre svih – neverovatni Golubović. Tada je postalo kristalno jasno da tim iz Novgoroda i zvanično ostaje bez šanse za plasman u četvrtfinale, iako je Tarens Kinzi pogocima sa distance pokušavao da vrati Ruse u igru, te da je Unikaha uspela da popravi utisak posle košmarne Top 16 faze za njih – 94:75.

Posle ovog meča obe ekipe dele začelje tabele sa po tri pobede i 10 neuspeha.

Evroliga – Top 16, 13. kolo:

Grupa E

Četvrtak:

20.05 Makabi – Galatasaraj

20.45 Panatinaikos – Alba

20.45 Barselona – Real Madrid

Petak:

18.45 Žalgiris – Crvena zvezda

Grupa F

Četvrtak:

Nižnji – Unikaha 75:94 (18:29, 24:21, 13:31, 20:13)
/Ročesti 14 - Kuzminskas 18, Marković 3/

21.00 Laboral Kuća - Fenerbahče

Petak:

19.00 CSKA - Olimpijakos

19.00 Efes – Armani

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir GolubovićStefan MarkovićMindaugas KuzminskasEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara