Vermezović (©Starsport)
Vermezović (©Starsport)

Vermezović: Pojačanja nisu opravdala očekivanja, Partizan da forsira decu iz škole

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 16:09

„Da li će se igrati Liga Evrope ili Liga konferencije, nije bitno“, smatra bivši trener crno-belih

Sve se srušilo kao kula od karata u Humskoj u samo mesec i po dana. Od jesenjeg prvaka i snova o tituli, Partizan je došao u situaciju da u finišu Mozzart Bet Superlige drhti i za drugo mesto.

Promena trenera, makar u prvi mah, nije donela efekta, Albert Nađ je na debiju usred Humske izgubio od Vojvodine (2:3). A, po mišljenju nekadašnjeg igrača i dva puta trenera crno-belih Vladimira Vermezovića, ništa se značajno neće promeniti u Partizanu do kraja sezone.

Izabrane vesti

„Očigledno je da ta šok terapija sa promenom trenera nije uspela, ali pravo da vam kažem ja ne vidim da će tu bilo šta da se promeni. Treba izdržati ovih četiri-pet kola do kraja koliko je ostalo i zadržati to drugo mesto ako je ikako moguće. Ono što je u ovom trenutku potrebno jeste da Nađ napravi neki rez, jer ako se nastavi ovako kako je, mislim da to neće biti dobro“, rezonuje Vermezović u razgovoru za Kurir.

Navijači su zamerili Nađu izjavu da je Partizanov cilj od početka sezone bio drugo mesto, ali Vermezović smatra da je to realnost.

„S obzirom na trenutno stanje u našem fudbalu, mislim da je Zvezda u ovom trenutku i organizaciono i igrački jača od Partizana. U prvom delu su imali i obaveze u Ligi šampiona i možda se i njihov tadašnji trener nije najbolje snašao. Slažem se u potpunosti sa Adijem. Ja sam još i pre nekoliko godina rekao da smatram da dok je ovakva konstelacija snaga da Partizan neće biti prvak. Partizan treba da se sprema da kad Zvezda bude malo oslabila da preuzme primat“.

A, sa ovim timom teško da će se to dogoditi. Vermezović nije oduševljen novajlijama koji su ove sezone obukli crno-beli dres.

Mislim da pojačanja koja su dovedena nisu opravdala ono zbog čega su dovedena, a to je borba za titulu. U ovom trenutku ne treba trošiti novac na skupa pojačanja, već treba forsirati decu iz škole. Da li će se igrati Liga Evrope ili Liga Konferencije to nije bitno i jedno i drugo predstavljaju izlog za mlade igrače gde mogu da ih prodaju. Treba naći balans i izaći iz ove krize. Treba napraviti jednu strategiju od četiri, pet godina, nekom deluje da je to puno, ali za pravljenje sistema u fudbalskom klubu je potreban jedan dug period. Jednostavno treba da se okrenemo sami sebi, da prestanemo da ratujemo saopštenjima, već da se okrenemo onome što je Partizanova tradicija, a to su deca iz škole. Ne u smislu prodaje, već forsiranja u prvom timu“, poručio je Vermezović.


tagovi

Vladimir VermezovićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara