""
""

KRAJ: PAOK - Partizan 74:76

Vreme čitanja: 8min | sre. 08.02.17. | 21:00

Pratite tekstualni prenost utakmice plej-ofa FIBA Lige šampiona

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Soluna)

Izabrane vesti

Sve skupa - više nego dobra igra Partizana, posebno ako se ima u vidu da Aleksandar Džikić nije mogao da računa na Novicu Veličkovića i Džamonta Gordona. Izveštaj sa utakmice pročitajte OVDE.

KRAJ!!!

40. minut - I još jedna neverovatna trojka PAOK-a! Sajbert sada. Neće uticati na ishod, ali Partizan u Beograd nosi "samo" dva boda prednosti. Na kraju 76:74.

40. minut - I konačno neprecizan Mekfeden, pa i Sajbert. Brzu kontru crno-belih pet sekundi pre kraja završava Ratkovica - 76:71. Pobeda je osigurana, bitna je i razlika.

40. minut - Uhvatio se za glavu Džikić. Mekfeden opet pogađa za tri, sada iz teškog driblinga. I brz faul nad Ratkovicom, 24,3 sekunda pre kraja. Opet pogađa prvo bacanje, sada i drugo - 74:71.

40. minut - Na liniji penala Ratkovica - precizan pogađa samo prvo. Sada je 72:68, do kraja meča 30,2 sekunda.

40. minut - Birčević se okliznuo, a Mekfedenov nerezonski šut za tri ulazi u koš? PAOK je na 68:71, do kraja je ostao 41 sekund. Pardon, prevario je sat, pa je posle kraće pauze vreme vraćeno na 43,9 sekundi. Da vidimo kome je više smetala ova pauza.

39. minut - I u nastavku Margaritis vraća poklon minut i po pre kraja.... I neverovatan pogodak Hečera! Apsolutni junak utakmice ako Partizan pobadi. A Margaritis opet časti faulom u napadu. Njegova četvrta lična. Minut i šest sekundi pre kraja, Partizan u rukama ima prednost 71:65.

38. minut - U ovim trenucima brzaju i jedni i drugi u napadu. Hečer sa penala čuva prednost crno-belih. Već 25 njegovih poena za 69:65. Krade loptu Andrić, novi napad za Partizan dva minuta pre kraja, ali i faul Marinkovića u napadu.

37. minut - Dobro je Klenton okrenuo Lukovića opet, ali odlična rampa Birčevića, koju Marinković dograđuje trojkom. Odgovara Cohlas - 67:65 za crno-bele tri minuta pre kraja.

36. minut - Miljenović prolazi, kasno je stigla Lukovićeva rampa. Lopta se već odbila o tablu. Faul Mekfedera na drugom kraju terena Andrić kažnjava samo jednim slobodnim bacanjem. Margaritis je promašio za tri, Luković pravi drugi timski u poslednjoj deonici. Klenton smanjuje na 63:64.

35. minut - Nažalost, trojka Margaritisa prekida seriju Beograđana, ali odbrana PAOK-a ni okom ne može da uhvati Vila Hečera koji ima već 23 poena. Šteta što i drugi Amerikanac nije na tom nivou. Zaleteo se Robinson i izgubio loptu. Umesto njega na parketu Vanja Marinković. Odličan Luković u odbrani, pa nekoliko promašenih ziera domaćeg tima i na drugoj strani Andrić neprecizan za tri. Ostaje 63:59.

34. minut - Dve odlične role Lukovića. Prvo je skinuo loptu sa obruča, a onda zakucao na dobru asistenciju Andrića. Vodi Partizan sa 61:56, tajm-aut Makropulosa.

33. minut - Sa poludistance Hečer precizno za vođstvo Partizana 58:56, potom faul u napadu Krisipopulosa i tehnička zbog koje je za njega utakmica završena. Andrić sa penala precizan, ali Hečer se spetljao u organizaciji napada - 59:56. Serija crno-belih od 6:0. Solunski tim još nije postigao koš u poslednjoj deonici.

32. minut: Krisikopulos pravi korake, greši i Frenk Robinson. Mekfeden nesiguran na drugoj strani, a Ratkovica greši u pasu. Ostaje 56:56.

31. minut: Posle koraka košarkaša PAOK-a, Uroš Luković je pogodio koš, a i dodatno slobodno bacanje. Izjednačenje - 56:56.

31. minut: Loše crno-beli počinju ovaj period. Birčević pravi faul u napadu.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE!

30. minut: Brzo uvraća Stefan Birčević - 53:53. A onda dalekometni hitac Mekfedena - 56:53 za PAOK.

29. minut: Evo, konačno, poena Miloša Koprivice - 51:48. Krisikopulos siguran iz drugog napada. Onda Birčević maši, a Sajbeer trojkom donosi PAOK-u preokret. Domaćin vodi 53:51.

28. minut: Još jedna greška Koprivice, faulirao je Margaritisa, PAOK je prišao na samo jedan razlike - 49:48.

28. minut: Težak promašaj Koprivice, ali Sajbert je promašio trojku. Inače, samo jednu iz 14 pokušaja pogodili su Grci

28. minut: Razigrali su se Mekfeden i Sjbert, prošla je njihova kombinacija, pa je PAOK prišao samo na tri poena zaostatka. Partizan vodi 49:46.

26. minut: Koraci Koprivice, pogodak Mekfedena, a onda uzvraća Vil Hečer, najbolji igrač Partizana, koji vodi - 49:44.

26. minut: Partizan je iskoristio bonus, a Mekfeden samo jedno slobodno bacanje. PAOK je prišao, sad je 47:42 za Partizan. 

25. minut: Pejners je precizan u kontri - 47:41.

25. minut: Vil Hečer trojkom odbija ovaj napad PAOK-a, sad je - 47:39.

24. minut: Vanja Marinković nije pogodio šut za tri, kažnjava to Pejners - 44:39.

24. minut: Majstorović se ne snalazi, gubi loptu, a Mekfeden pogađa pod faulom. Slobodno bacanje nije iskoristio - 44:37.

23. minut: Još jedna izgubljena lopta PAOK-a, kažnjava to Birčević - 44:34. Posle toga Margaritis pravi faul u napadu, ali je pogrešio i Majstorović, da bi Sajbert sa penala pogodio samo jedan put - 44:35.

22. minut: Mekfeden je precizan tek iz trećeg napada svog tima. Potom Birčevič gubi loptu, ali Hečer je opasan - 42:34.

21. minut: Ni jedni, ni drugi nisu iskoristili prve napade.

POČELA JE TREĆA ČETVRTINA!

Odlično deluje Partizan zasad. Pre svega u fazi odbrane, odakle kreće brz napad. U drugoj četvrtini potpuno se razmahao Vil Hečer, sve svoje poene u dosadašnejm toku meča ubacio je u drugih deset minuta. Trenutno ih ima 12. Sibert je najefikasniji kod PAOK-a sa sedam. 

Naš tim je pogodio špet trojki iz 11 pokušaja, za razliku od samo jedne PAOK-ove (osam šuteva).

KRAJ PRVOG POLUVREMENA U SOLUNU: PAOK - PARTIZAN 32:40.

20. minut: Hečer je pogađa bacanje, a Partizan iz novog napada nije ništa uradio, zbog greške Majstorovića. Na kraju je Mekfedenpogodio težak šut. Tim iz Humske vodi - 40:32. 

20. minut: Tehnička greška za klupu PAOK-a! 

20. minut: Sjabert je sad uspešniji, kombinacija 2+1 za 40:30.

19. minut: Pejners ne pogađa, ali zato je siguran Ratkovica - 40:27.

19. minut: Opet se Partizan odbranio, a Branislav Ratkovica pogodio samo jedno bacanje - 38:27. Najveća prednost Beograđana!

18. minut: Košarkaši PAOK-a opet su neprecizni u šutu za tri, a Hečer to koristi. Samo u ovom četvrtini dao je 12 poena, a Partizan vodi - 37:27.

17. minut: Sajbers je siguran za dva - 35:27.

17. minut: Au, au, au! Kakva je ovo bila banana Uroša Lukovića. Partizan opet kreće u napad, a Vil Hečer je u seriji - 35:25.

16. minut: Partizanov dobar momentum, što vole da kažu stručnjaci. Hečer dvojkom kažnjava još jedan promašaj Grka. Crno-beli vode - 34:25. 

16. minut: Hečer je ovoga puta sigurniji, pogodio je oba slobodna bacanja - 33:25.

16. minut: Mekfeden je siguran sa distance - 30:25.

15. minut: Kenan Karahodžić ispravlja promašaj Hečera, pa onda još jedna dobra odbrana Beograđana preko Uroša Lukovića, da bi Vil Hečer bio polovično uspešan sa linije penala - 30:23.

15. minut: Andrić je pogađa zicer. A onda faul Marinkovića nad Sajbertom pri šutu za tri. Ovaj pogađa samo dva, pa Partizan vodi 27:23.

14. minut: Strašno zakucavanja Krisikopulosa - 27:21.

13. minut: Pejners polovičan sa penala. Partizan je izašao iz bonusa. A onda Mihajlo Andrić pogađa troju. Njegovu drugu - 27:19.

13. minut: Pejners je realizovao dva slobodna bacanja. Potom Robinson promašuje šut za tri, a Karahodžić troši faul - 24:18.

12. minut: Greške na obe strane, po jedna izgubljena lopta i za Partizan i za PAOK. Onda faul Ratkovice u napadu.

11. minut: Mekfeden je siguran u prvom napadu za PAOK u ovoj deonici. Odgovara Robinson, Partizan vodi 24:16.

Počela je druga četvrtina.

10. minut: Krisikopulos smanjuje razliku, a Partizan ne koristi poslednji napad, pa je rezultat na kraju prve četvrtine 22:14 za goste.

9. minut: Klenton je dao koš, ali nije slobodno bacanje. Na suprotnoj strani Branislav Ratkovica siguran - 22:12.

8. minut: Kao kap, što bi rekli TV komentatori. Birčević ubacuje četvrtu trojku za Partizan koji vodi - 20:10.

7. minut: Trojka! Mihajlo Andrić - 17:10.

7. minut: Nenad Miljenović ubacio je samo jednom sa penala. PAOK - Partizan 14:10.

6. minut: Miljenović je siguran za dva poena, a onda Birčević nije pogodio težak šut, posle čega Krisikopulis poentira - 14:9.

Odlično funkcioniše odbrana ekipe Aleksandra Džikića u uvodu meča.

Detalj sa tribina5. minut: Dva slobodna bacanja pogodio je Vanja Marinković, Partizan vodi - 14:5.

4. minut: Ne pomaže PAOK-u ni tajm-aut, Hečeru se priznaju poeni, ali tek sad uzvraća Margaritis. Partizan vodi 12:5.

4. minut: Radi kao sat spoljnja linija Partizana. Marinković pogađa torjku i sad je 10:3. Grci zovu tajm aut.

3. minut: Vil Hečer daje prve poene bivšem klubu - 7:3. PAOK nije iskoristio tri vezana napada.

2. minut: Vanja Marinković ide na polaganje u kontri. Partizan vodi 5:3.

1. minut: Koniaris je pogodio prve poene na meču (trojka), ali Partizan u drugom napadu odgovara trojkom Birčervić - 3:3.

UTAKMICA JE POČELA!

Crno i belo. Na kvadrat. PAOK i Partizan se od od 20 časova u Solunu sastaju u prvom meču plej-ofa FIBA Lige šampiona, a najvažnija informacija pred početak duela glasi: za beogradski sastav neće igrati Novica Veličković i Džamont Gordon.

Kapiten tima iz Humske i nedavno angažovani Amerikanac nisu se ni „skinuli“ za ovaj meč. Za razliku od njih, u tim se vraćaju Frenk Robinson i Kenan Karahiodžić, koji su propustili večiti derbi. 

Ta pobeda nad Crvenom zvezdom, u minulom kolu Jadranske lige, dala je vetar u leđa Parnom valjku, ali se prema kvotama Kladionice MOZZART grčki tim i dalje bolje kotira.

Uostalom...

MOZZART Kvote 7013: PAOK - Partizan 1 (1,55), X (14,5), 2 (2,70)

Kako javlja Marko Protić, naš izveštač sa lica mesta, Partizan će imati ne malu podršku sa tribina PAOK Sports arene. Nekoliko desetina Grobara stiglo je u Solun, razvilo transparente i od njih s očekuje bezrezervna podrška sastavu Aleksandra Džikića.

Pogledajte detalj sa tribina 45 minuta pre početka meča.

A evo kako je bilo danas na ulicama Soluna, gde su takođe viđeni navijači Partizana...

Još jedan zanimljiv detalj iz Soluna, odnosno "ukrasima" u dvorani. Jer ipak su Srbi pisali istoriju PAOK-a. Od Dude Ivkovića, preko Zorana Savića, Peđe Stojakovića...

Pre nego što počne utakmica, predlažemo vam da vreme prekratite tako što ćete se saznati sve što vas zanima iz tabora oba kluba:

Ovo je priča o PAOK-u: Uspavani Dvoglavi orao sa severa

Kakva su očekivanja u beogradskom timu pročitajte u tekstu pod nazivom Braća? Možda, ali ne na terenu! Partizanov solunski front

Kako je grčka štampa najavila susret PAOK-a i Partizana pogledajte OVDE.

A OVDE se podsetite jedne anegdote u koju je uključen i navijač Crvene zvezde...

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

FIBA Liga šampionaJadranska ligaKK PAOKkošarkaFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara