""
""

Zato ga zovu Iranski Mesi! Rostov preokretom gurnuo Dinamo u ambis, CSKA ne može da spava (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.16. | 21:49

Rostov ne odustaje od borbe za titulu, gledaćemo foto finiš u Rusiji

Gazi CSKA i niže pobede, ali gazi i Rostov. Četvrtom pobedom u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, Rostov je nastavio poteru za liderom CSKA. Iako Amejci nižu pobedu za pobedom, ne uspevaju da umaknu najprijatnijem iznenađenju šampionata. Lider iz Moksve ostaje u prednosti od samo dva boda u odnosu na Rostov, dva kola pre kraja.

Izabrane vesti

Ruski Lester kako tepaju senzaciji sa Dona je danas napravio podvig i pobedom od 3:1 nad Dinamom u Moskvi ostao u trci za titulu, ali i zadržao drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i za kojim Zenit kaska dva boda. Ekipa Kurbana Berdijeva je uspela da savlada Policajce posle poreokreta na krilima Iranskog Mesija - Sardara Azmuna.

Mladi Iranac rođen 1. januara 1995. godine pokazuje zašto ga jure brojni bogati evropski klubovi. Berdijev ga je otrlkio u Rubinu i potom ga doveo u Rostov gde ga je promovisao u jednog od ključnih igrača. Iako je Dinamu gorelo pod nogama u borbi za opstanak, Rostov nije imao milosti.

Dinamo je poveo u 17. minutu posle dobre reakcije crnogorskog napadača Fatosa Bećiraja, ali to je bilo sve. Azmun je prvo u 40. minutu uspeo da kazni neopreznu odbranu Dinama za 1:1, a deset minuta kasnije je doneo totalni preokret posle lepog solo prodora. Tačku na trijumf je stavio Kudrjašov golom glavom u 68. minutu.

Rostov ostaje na dva boda zaostatka u odnosu na CSKA, dva kola pre kraja. Do kraja, Rostov dočekuje Ural i gostuje Tereku. CSKA ima Krasnodar kod kuće i Rubin u gostima. Dok Rostov čeka kiks CSKA, Zenit čeka kiks Rostova u borbi za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona. Zenit kasni dva boda i slede mu mečevi prptiv Lokomotive i Dinama koji je u katastrofalnoj situaciji.

Jedan od najpopularnijih, ali i najbogatijih ruskih klubova se nalazi pred ambisom ispadanja u drugu ligu. Dinamo je trenutno prvi iznad crte, ali ima bod više od Ufe i Mordovije koji se nalaze na pozicijama za baraža. Samo dva boda manje od Dinama ima Kubanj koji je na pretposlednjem mestu, a tri boda manje fenjeraš Anži. Poslednja i pretposlednja pozicija znače i ispadanje iz elite na kraju sezone. Teška vremena za slavne Policajce…

Istovreeno, Spartak iz Moskve je preuzeo petu poziciju na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Moskovljani su zahvaljujući golu Promisa ostvarili minimalnu pobedu nad Uralom u gostima i preskočili gradskog rivala Lokomotivu na tabeli. Spartak ima bod više od Železničara koji su u očajnoj formi i dobre šanse da zaigra u Ligi Evrope naredne sezone. Peto mesto juri i Terek koji ima tri boda manje od Spartaka pošto je danas 2:0 savladao Amkar. U pretposlednjem kolu, Terek gostuje Spartaku... 

PREMIJER LIGA RUSIJE, 28. KOLO

Sreda

Ufa - CSKA 1:3 (1:1)
/Sizuev 17 - Džagojev 14, Vernblum 61, Musa 70/

Rubin - Anži 1:2 (1:1)
/Portinjagin 17 - Boli 33, Lazić 58/

Krasnodar - Krila Sovjetov 3:0 (1:0)
/Smolov 19, 47, 67/

Lokomtoiva Moskva - Kubanj Krasnodar 0:1 (0:0)
/Pavljučenko 79pen/

Mordovija - Zenit 0:3 (0:1)
/Vicel 45, Hulk 54pen, 71pen/

Četvrtak

Ural - Spartak Moskva 0:1 (0:1)
/Promes 40/

Terek - Amkar 2:0 (2:0)
/Ribus 14, Mbenge 34/

Dinamo Moskva - Rostov 1:3 (1:1)
/Bećiraj 17 - Azmun 40, 50, Kudrajšov 64/

(FOTO: Action images)


tagovi

Sardar AzmunRusijaRostovPremijer ligaEvropaDinamo MoskvaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara