""
""

Završeno: Planić sutra potpisuje! Plata 200.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.17. | 09:12

Iskusni štoper dogovorio četvorogodišnju saradnju sa nekadašnjim velikanom

Govorilo se o Konji, šaputalo se o Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali štoper Vojvodine Bogdan Planić će definitivno karijeru nastaviti u redovima rumunskog prvaka FCSB, saznaje MOZZART Sport. Ovakav epilog pre tri sedmice najavio je i kontroverzni gazda nekadašnje Steaue Điđi Bakali, ali je transfer praktično realizovan tek u ponedeljak veče.

Prema našim saznanjima Bogdan Planić je dogovorio četvorogodišnju saradnju sa klubom iz Bukurešta. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde sutra će krenuti put glavnog grada Rumunije, obaviti lekarske preglede, a potom staviti paraf na vernost nekadašnjoj Steaui.

Izabrane vesti

Poznato je da će Bogdan Planić u prvoj sezoni u redovima rumunskog prvaka imati primanja od 200.000 evra. Međutim, on će potpisati „rastući“ ugovor tako da će mu cifra svake naredne sezone biti jača.

Rođeni Užičanin imaće priliku da se u redovima bivše Steaue afirmiše na evropskoj sceni. Tim koji vodi Viorel Tanase siguran je učesnik Liga Evrope, pošto je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao Viktoriju Plzen. Do elitnog takmičenja deli ga još pola koraka. FCSB je u prvom meču plej-of runde igrao nerešeno protiv Sportinga iz Lisabona (0:0), tako da mu u sutrašnjem meču igra bilo kakva pobeda kako bi postao učesnik Lige šampiona.

Nepoznato je samo koliko će Vojvodina inkarirati za obeštećenje. Pominjalo se prethodnih dana da Planić ima izlaznu klauzulu od 300.000 evra, potom je Bekali pričao kako mu u Novom Sadu traže mnogo više.

Prošle sezone Planić je bio jedan od najboljih igrača Vojvodine. Odigrao je 28 prvenstvenih mečeva, posebno je bio raspložen u prolećnim duelima protiv Partizana i Crvene zvezde. 

(Foto Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSteauaSrbijaRumunijaLiga 1EvropaBogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara