Navijači Zamaleka (©Reuters)
Navijači Zamaleka (©Reuters)

AFRIKA: Zamalek hita ka trofeju u Kupu Egipta, Jang Afrikans dominantan u Tanzaniji

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Protekle nedelje je startovalo prvenstvo Kenija. Bidko Junajted je savladao Najrobija u gostima sa 2:0, dok je i Gor Maija počela trijumfom protiv Nzoja. Poslednja tri meča ovih rivala završena su rezultatom 1:1, a na četiri uzastopna meča oba tima su postizala makar po gol.

MUZA – NKVAZI, 14.00

(Fudbal, Zambija 1)

Posle 14 kola prvenstva Zambije, Muza je na šestom mestu, dok je Nkvazi na 15. poziciji u zoni ispadanja. Domaćin je bez poraza već tri kola, sakupio je sedam bodova, dok gosti imaju čak sedam remija u prvom delu šampionata. Iako su na dnu, imaju pozitivnu gol-razliku – 12:11.

POLIS – GORILJA, 14.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Polis je na petom mestu u šampionatu Ruande sa pet bodova manje od lidera Rajon Sporta. Gorilja je dobila dve vezane utakmica, pa se penja ka gornjem delu tabele. Ima tri boda manje od današnjeg rivala. Polis je osvojio četiri boda u prethodnom prvenstvu protiv Gorilje. Dobio je narednog protivnika u gostima sa 2:1, dok je na svom terenu bilo bez pogodaka.

ZAMALEK – EL MASRI, 16.00

(Fudbal, Kup Egipta)

Zamalek je poslednje dve godine preuzeo primat u Egiptu od gradskog rivala Al Ahlija. Velikan iz Kaira danas igra četvrtfinale kupa i favorit je protiv Al Masrija. Domaćin je obe utakmice već više od tri nedelje, posle remija u prvenstvu sa Enpijem. El Masri je poslednji meč odigrao pre skoro mesec dana. U proteklom šampionatu Faraona, Zamalek je dobio narednog rivala na svom terenu sa 2:1, dok je u gostima bilo bez pogodaka.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

JANG AFRIKANS – MBEJA SITI, 16.15

(Fudbal, Tanzanija 1)

Šampion Tanzanija Jang Afikans i ove sezone je lider u šampionatu, ima devet trijumfa i dva remija. Azam ima isti broj bodova, a Simba bod manje, ali je branilac trona odirao dve utakmice manje od rivala za titulu u ovoj afričkoj državi. Jang Afrikans je u seriji od četiri trijumfa, dok Mbeja Siti ima četiri vezana remija. Prethodna tri duela ovih timova su završena remijem, odnosno iks je bio na četiri od pet poslednjih mečeva.

SAN PEDRO – SOL, 18.45

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Oba tima su u donjem delu tabele u šampionatu Obale Slonovače, imaju po devet bodova. SOL je sakupio samo bod u prethodna tri kola, dok je San Pedro poražen na tri od poslednje četiri utakmice. Domaćin igra tvrde duele na mali broj golova. Posle devet utakmica ima po šest postignutih i primljenih golova.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara