Aguero Ekspres za 48 sekundi probio, pa zgromio Arsenal uz het-trik, vidi se rekord Alana Širera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.02.19. | 19:22

Tobdžije ostale bez municije

Aguero Ekspres nema milosti i nosi sve pred sobom!

U utorak bilo mu je potrebno samo 24 sekunde da razbije bedem Njukasla, a samo pet dana kasnije Serhio Aguero je Arsenalovu nestabilnu odbranu probio za samo 48 sekundi, a onda je dokrajčio uz deseti het-trik otkako je 2011. godine stigao u ostrvski fudbal! Mančester Siti je nastavio da vrši ogroman pritisak na Liverpul i razmotirao je Arsenal sa 3:1, sve uz odobrenje, potpis i pečat strašnog Kuna - 3:1 (2:1)! 

Izabrane vesti

Videli su ga kritičari kao materijal za staro gvožđe, nekog koga će Gabrijel Žezus lako svrgnuti sa mesta udarne igle Sitijeve igre, ali on uporno dokazuje da u njegovim nogama i dalje ima baruta za elitni nivo fudbala i da još nije rekao sve što je imao! Uz deseti het-trik u dresu Mančester Sitija, Aguero na horizontu ima rekordera Alana Širera. Nekadašnja vedeta Blekburna i Njukasla je u svojoj premijerligaškoj karijeri ostvarila jedanaest het-trikova, što ni dvanaest i po godina od Širerovog odlaska u penziju niko nije uspeo da stigne. Ako želite da znate koliko je ovaj uspeh veliki, potrebno je da znate da je Aguero postigao isti broj het-trikova kao Ronaldo, Drogba, Salah, Azar i Lukaku – zajedno!

Arsenal je ove nedeljne večeri bio glineni golub za Sitijevog golgetera! Meta u koju je pucao s mnogo preciznosti i bez ustručavanja! Nije tajna da je Arsenalova odbrana kritična čak i kada je u punom sastavu, ali ukoliko želi da napravi ozbiljniji rezultat u budućnosti, klub će morati da uloži ozbiljna finansijska kako bi se Unaju Emeriju obezbedila pojačanja na svim pozicijama u odbrambenoj liniji. Jer, ono što sadašnja „garnitura“ igrača pokazuje nije dostojno nekadašnjeg šampiona Engleske.

Kao što ni, objektivno, Aleks Ivobi ne zaslužuje da bude član startne postave. Ali, u nedostatku pravog desnog krila, ali i Danija Velbeka koji može da odgovori tom pozivu, Unaj Emeri je jednostavno osuđen na momka rođenog u Lagosu. Sitijev prvi gol na utakmici – posle 48 sekundi – došao je upravo posle velike Ivobijeve greške. Mateo Genduzi mu je odložio loptu po strani, a on ju je ubrzo izgubio posle dobre postavke Ajmerika Laporta, posle čega je usledio centaršut u prostor, a Aguero se bukvalno ušetao u gol zajedno s loptom i uhvatio Arsenalovu odbranu na spavanju.

Arsenal se brzo trgnuo i do kraja prvog poluvremena pokazao zube Sitiju, ali to je bilo dovoljno samo za brzo izjednačenje posle pravovremene reakcije Lorana Košćielnog u 11. minutu. Čak ni u tim okolnostima Tobdžije nisu izdržale da na poluvreme odu makar s nadom da bi mogli da otkinu bod Sitiju. Domaćin je odradio akciju za udžbenike i naterao Arsenalove fudbalere da posramljeni napuste teren. Fernandinjo je teledirigovanim dodavanjem prebacio celu odbranu i našao Rahima Sterlinga, ovaj vraća nazad do Ilkaja Gundogana koji jednim potezom opet prebacuje celu protivničku odbranu i upošljava brzonogog Engleza, a posle čega vrhunac dostiže Aguero za 2:1. 

Trijumf je potvrdio Argentinac nedugo po isteku prvog časa igre. Još jednom se Sterling našao u jednačini, kada je dobro promešao čak trojicu protivničkih igrača pre nego što je uposlio Aguera i omogućio mu da se proslavi. Arsenal je u nastavku utakmice bio daleko ispod očekivanog, a Pep Gvardiola je zanimljivom postavkom i formacijom 3-4-3, sa Vokerom, Otamendijem i Laportom u poslednjoj liniji ipak taktički nadmudrio Emerija, čiji je vezni red bio u potpunoj disfunkciji. Ni kasnije uvođenje Arona Remzija, potom i novajlije Denisa Suareza, nije mnogo toga promenilo. Siti je izgledao kao savršeno naštelovana mašina.

Siti je odradio svoje, sada je Liverpul na potezu. 

ENGLESKA 1 - 25. KOLO

Subota

Totenhem – Njukasl 1:0 (0:0)
/Son 80/

Čelsi - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Iguain 16 i 69, Azar 45 i 66, Luiz 86/

Brajton - Votford  0:0

Barnli - Sautempton 1:1 (0:0)
/Barns 90 pen - Redmond 55/

Everton - Vulverhempton 1:3 (1:2)
/Gomez 27 - Neves 7 pen, Himenez 45, Dendoker 66/

Kristal Palas - Fulam 2:0 (1:0)
/Milivojević 25 pen, Šlup 83/

Kardif - Bornmut 2:0 (1:0)
/Rid 5pen, 46/

Nedelja

Lester - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Rašford 9/

Mančester Siti - Arsenal 3:1 (2:1)
/Aguero 1, 44, 61 – Košćelni 11/

Ponedeljak

21.00:  (7,75) Vest Hem (4,80) Liverpul (1,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Serhio AgueroLoran Košćelni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara