Edinson Kavani (©AFP)
Edinson Kavani (©AFP)

Almerija uhapsila Kavanija, promaja duvala po desnom boku: Valensija dva puta vodila i uzela samo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 23:06

Portiljo doneo bod, Ramazani promašio penal u prvom poluvremenu – 2:2

Valensija je zrater u napadu zatvorila angažovanjem Edinsona Kavanija, napravila je dobar potez. Ispostavio se urugvajski veteran kao dobra investicija, pošto je do kraja leta, kada je zadužio opremu, dao sedam golova kombinovano u Primeri i Kupu kralja. Ali, Almerijin bedem nije probio.

Vidno je nervozan bio Urugvajac, frustriralo ga je to što nije mogao da se otarasi čuvara, što nije 100 odsto fit posle Mundijala. Zaradio i žuti karton, a Valensija je na Mestalji i bez doprinosa najboljeg strelca mogla do pobede. Dva puta je vodila, dva puta se Almerija vraćala i preko Fransiska Portilja iščupala remi – 2:2 (0:0).

Izabrane vesti

Edinson Kavani je neutralisan, ali je po desnomk boku Almerije duvala ozbiljna promaja. Defanzivci uopšte nisu obraćali pažju na ubacivanja iza leđa, a nepopravljivu štetu gostima naneo je Džastin Klajvert. Holandski krilni napadač utrčao je iz drugog plana, pobegao Mendesu – zamenjen odmah posle gola Gaje – i sproveo loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDE.

I kod drugog gola je Džastin Klajvert odradio najveći deo posla. Praktično je sve odradio savršeno, osim završnice. Probio je, ušao u sredinu i odigrao dupli pas sa Musom, i zatim tukao direktno u Fernanda Martineza. Almerijin golman nije ukrotio loptu, pobegla mu je iz naručju, prikrao se levi bek Hose Gaja i – pogodio. Gol pogledajte OVDE.

Ponovo je odbrana Almerije bila kao usporeni film…

Napravila je brdo kardinalnih grešaka, ali se štoper Čumi iskupio. Gol pogledajte OVDE. Poništio je prvi minus, no mogla je Almerija da bude ta koja će diktirati tempo i razvoj utakmice da je belgijski napadač Ramazani bio smiren prilikom izvođenja jedanaesterca. Promašio je u finišu prvog poluvremena i od tog trena kola su krenula nizbrdo.

Čumi je posle prekida doneo prvo izjednačenje Almeriji, a Fransisko Portiljo bod posle „krađe“. Nepotrebno su se Slepi miševi poigravali u opasnoj zoni, želeo je domaćin da kroz pas iznese loptu i ostao bez trijumfa na Mestalji. Gonsalo Melero je ukrao loptu u šesnaestercu protivnika, odložio do El Bilala Turea, a on spojio Portilja sa golom. Gol pogledajte OVDE.

PRIMERA - 18. KOLO

Petak

Majorka - Selta 1:0 (0:0)

/Rodrigez 59/

Subota

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 0:2 (0:2)

/Serlot 15, Barenečea 36/

Espanjol - Betis 1:0 (1:0)

/Brajtvajt 43/

Atletiko Madrid - Valjadolid 3:0 (3:0)

/Morata 18, Grizman 23, Ermoso 28/

Sevilja - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rakitić 88pen/

Nedelja

Viljareal .- Granada 1:0 (0:0)

/Pareho 90+11/

Elče - Osasuna 1:1 (0:1)

/Karmona 67 - Avila 20/

Barselona - Hetafe 1:0 (1:0)

/Pedri 35/

Atletik Bilbao - Real Madrid 0:2 (0:1)

/Benzema 24, Kros 90/

Pondeljak

Valensija - Almerija 2:2 (0:0)

/Klajvert 48, Gaja 65 - Čumi 54, Portiljo 74/



tagovi

ValensijaAlmerijaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara