Kristijan Pulišić (©AFP)
Kristijan Pulišić (©AFP)

Ameri u odbranu trona kreću od 170. reprezentacije na FIFA rang listi

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 23:10

Jenkijima će u noći između petka i subote, od 04.00 časova u 3. kolu A divizije Lige nacija, rival da bude slabašna Grenada

Aktuelni šampion KONKAKAF Lige nacija, Sjedinjene Američke Države, kreće u noći između petka i subote u odbranu trona. Prvi rival biće joj najslabiji tim D grupe, Grenada, od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Iako je protivnik tek 170. na FIFA rang listi, selektor SAD Greg Berholter je pripremio izuzetno snažan tim. Maksimalno ozbiljno će Jenkiji pristupiti ovom susretu, predvođeni Kristijanom Pulišićem (Čelsi), Timom Veom (Lil), Vestonom Mekenijem (Juventus), Junusom Musahom (Valensija), Džoom Skalijem (Borusija Menhengladbah), Metom Tarnerom (od 1. jula Arsenal)…

Izabrane vesti

Amerikancima se otvorilo sve da lagano osvoje prvo mesto u grupi, te da se tako plasiraju u polufinale. Pomogla im je upravo Grenada, koja je pre tri dana odigrala 2:2 sa El Salvadorom. Pritom, ispustila je pobedu u 88. minutu, ali i remi je dobar Jenkijima, jer će sa eventualne dve pobede nad Grenadom da se osame na prvom mestu.

Gostima je za opstanak neophodno da pobede barem jednom u naredna dva okršaja sa Berholterovim timom, a da potom El Salvador u okršajima sa Jenkijima ne osvoji ni bod. Jasno, nije realno da Grenada opstane u A diviziji, gde se plasirala prošle sezone pošto je bila najbolji tim drugog ranga.

04.00: (1,01) Sjedinjene Američke Države (14,0) Grenada (50,0)

Amerikanci prave izazove očekuju kasnije u duelima sa El Salvadorom. Ovo je samo zagrevanje.

Kao što smo već napisali, SAD su uzeli prvo izdanje Lige nacija. Tada su u finalu savladali Meksiko sa 3:2, posle produžetaka. Tim trofejem je otvorena serija uspeha selekcije koja je propustila Mundijal u Rusiji, prošle godine je osvojen i Gold kup (šampionat Severne Amerike), takođe pobedom nad Meksikom u finalu, a potom je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru osvojeno treće mesto. Time je obezbeđena karta za Bliski istok.

U tim kvalifikacijama Grenada nije ni stigla do završen faze, dok je El Salvador bio pretposlednji na tabeli, sa samo 10 poena iz 14 kola. Grenada je selekciju za noćašnji meč sastavila mahom od poluamaterskih igrača, koji igraju u slabijim takmičenjima u SAD ili domaćoj ligi. Tek nekolicina igra u Evropi, poput ofanzivca engleskog niželigaša Alderšota, Džejkoba Barkelija Agjeponga ili napadača Nots Kautnija Kaira Mičela.

SAD i Grenada su se sastali tri puta u ovom veku, a svaki put su Jenkiji trijumfovali. Poslednji put su snage odmerili 2009. na Gold kupu. Tada je bilo 4:0, a prvi pogodak je postigao odavno zaboravljeni Fredi Adu.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KONKAKAF LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 3. KOLO

Grupa D, subota

04.00: (1,01) Sjedinjene Američke Države (14,0) Grenada (50,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara