(©Reuters)
(©Reuters)

Amerikanci imali referendum usred SP: Da li ste za to da Rejna ostane ili da ide kući

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.12.22. | 12:06

Rezultat – 13:12 za ostanak

Fudbaleri reprezentacije SAD završili su takmičenje na Svetskom prvenstvu u osmini finala porazom od Holandije (3:1). Rezultat koji može da ih zadovolji, mada je činjenica da se verovalo da Jenkiji mogu da budu iznenađenje šampionata.

A, možda bi i bolje prošli da su imali mir u svojim redovima. Glavobolju saigračima i stručnom štabu zadavao je Đovani Rejna, krilo Dortmunda, koje je pravilo probleme i na terenu i van njega.

Izabrane vesti

Rejna je toliko izludeo sve u timu da je uoči osmine finala održan mali referendum sa pitanjem: Da li ste za to da Đovani ostane u ekipi ili da se ekspresno pošalje kući?

Kako otkriva ESPN, bilo je vrlo gusto. Rejna je „preživeo“ i to sa 13 glasova da ostane, dok je 12 bilo protiv! Na kraju se izvinio saigračima i selektoru, a onda je dobio priliku da igra protiv Holandije, doduše ušao je s klupe.

Ipak, selektor Greg Berhalter nije Rejni zaboravio ponašanje, pa je u intervjuu za američke medije rekao:

Imali smo igrača koji nije ispunio očekivanja ni na terenu ni van njega. Jedan od 26 igrača se izdvajao od ostalih. Stručni štab je satima većao šta da radimo s njim. Bili smo spremni da ga izbacimo i kupimo mu avionsku kartu da ide kući, eto koliko je ekstremna situacija bila“, ispričao je Berhalter.

On nije pomenuo ime Đovanija Rejne, ali mediji su lako iskopali o kome se radi.


tagovi

Đovani Rejnareprezentacija SADKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara