Brazilci (© Reuters)
Brazilci (© Reuters)

Argentina nije najbolja reprezentacija sveta, Brazil je prvi

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 12:22

Srbija najslabije plasirana u vreme mandata Dragana Stojkovića

Teško da su fudbal i matematika u saglasju. Osvojila je Argentina Mundijal u Kataru, ali nije najbolja reprezentacija sveta. Bar tako pokazuje FIFA-rang lista na poslednjem obračunu za 2022.

Svetska kuća fudbala je podvukla crtu posle finala u Dohi i na prvom poretku po okončanju takmičenja Argentinci su tek drugi. Verovali ili ne, gledaju u leđa Brazilcima koji su ostali lideri, bez obzira što su Dohu napustili posle eliminacije u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Argentina jeste napredovala za jedno mesto u odnosu na prethodni, oktobarski, presek, a što nije prva u poretku krivac je složena matematička formula na osnovu koje se izračunava sve i svašta na velikom uzorku mečeva i teško ju je razumeti, još teže objasniti. I zato je sastav Lionela Skalonija drugi.

Za jednu poziciju je napredovao dosadašnji prvak sveta, Francuska, za dva Holandija, dok je najveći proboj ostvarila Hrvatska, još jednim plasmanom u polufinale se sa 12. probila na sedmu poziciju. Najviše su nazadovali Španci koji su se spustili tri koraka, sad su deseti.

Selekcija koja je oduševila planetu, Maroko, skočila je sa 22. na 11. mesto, dok je Srbija pogoršala plasman u odnosu na oktobarsku listu. Tad je bila 21. reprezentacija sveta, a posle neuspeha u Kataru je 29. Time je izjednačen najlošiji plasman tima Dragana Stojkovića otkako je Piksi preuzeo ekipu marta 2021, pošto smo na istoj tački bili avgusta prošle godine.

POREDAK PRVIH DESET NA FIFA RANG LISTI

1. Brazil

2. Argentina

3. Francuska

4. Belgija

5. Engleska

6. Holandija

7. Hrvatska

8. Italija

9. Portugal

10. Španija


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija Brazilafudbalska reprezentacija SrbijeFIFA rang listaFIFAOrloviOrlovi 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara