Šaj Gildžes Aleksander (AFP)
Šaj Gildžes Aleksander (AFP)

Lako je kada te vodi MVP kandidat: Nju Orleans modna pista za Šaja i Tandere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 23:55

Oklahoma povela 3:0 u seriji protiv Pelikansa i u ponedeljak od 22.00 imaće prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije

Denver Nikole Jokića sa vođstvom 3:0 u seriji hita da i drugu godinu zaredom pometla Los Anđeles Lejkerse, Minesota je jutros povela sa 3:0 protiv Finiksa, a uz njih, jedini tim plej-ofa koji za sada može da se šepuri činjenicom da mu je učinak maksimalan jeste Oklahoma Siti Tander. Prvoplasirani tim ligaškog dela zapadne konferencije se posle dva trijuma kod kuće, prošetao i Smuti King Centrom u Nju Orelansu, koji mu je poslužio poput modne piste - 85:106.

Nije bilo neizvesno i haotično kao u prvom meču serije, već su Šaj Gildžes Aleksander i njegovi Tanderi većinu večerašnjih minuta u rodnom gradu Džeza izgledali graciozno, sigurno, samouvereno i tako anestezirali tim koji im je u prvom od dosadašnja tri okršaja zapretio šutem Si Džeja Mekaluma za pobedu.

Izabrane vesti

Lako je kada te predvodi jedan od trojice MVP kandidata! Uništavao je Šaj Pelikanse prethodnih dana, a teror nastavio večeras u dosluhu sa Džošom Gidijem. To taktovima ovog napadačkog dvojica Oklahoma je svirala muziku nimalo po ukusu domaćina. Od Kanađanina večeras 24 poena (najefikasniji pojedinac susreta), osam asistencija, pet skokova i čak četiri ukradene lopte, dok je Gidi doprineo sa 21 poenom, osam uhvaćenih lopti i šest serviranih koševa saigračima.

U Nju Orleansu mogu samo da tuguju i da se pitaju da li bi i koliko ova serija izgledala drugačije da je trener Vili Grin mogao da računa na jednog od svojih najboljih košarkaša Zajona Vilijamsona. Gromada od čoveka povredila se u finišu ligaškog dela i problem sa zadnjom ložom sprečio je momka koji ove sezone prosečno beleži 22,9 poena, 5,9 skokova i pet asistencija da pomogne timu u pružanju jačeg otpora Oklahomi. Njegova čvrstina i atletske sposobnosti uz košarkaške kvalitete nesumnjivo bi doprineli neizvesnijoj borbi. Ovako, nada za Pelikanse gotovo i da ne tinja budući da se nijedan tim u istoriji NBA lige nije vratio posle zaostatka 3:0.

Trzaja domaćina nakon dva poraza na strani gotovo da nije ni bilo. Na jedvite jade uspeli su da održe prvu deonicu koliko-toliko u egalu, a ostatak meča predstavljao je sunovrat i pokaznu vežbu iz manja koncentracije krunisanu sa 20 izgubljenih lopti! Subjektivni osećaj - malo, malo, pa poeni u tranziciji za ekipu Marka Degnolta koja se do poluvremena odlepila do +14 (46:60). Plenili su gosti sjajnom timskom košarkom protkanom sa 18 asistencija nakon prva dva kvartala (meč završili sa 27).

U drugom poluvremenu dobila je Oklaoma i trećeg musketara, Džejlena Vilijamsa koji je dobacio do 21 poena, devet skokova i pet asistencija, te pomogao ekipi da mirno privede utakmicu kraju. Spustili su gas Tanderi u ofanzivi u drugom delu igre, ali dobre odbrane nije manjkalo, te su u završnoj deonici dozvolili rivalu svega 16 poena. Četiri minuta u odlučujućem kvartalu Pelikansi nisu postigli poene, a prvi iz igre u tom periodu došli su gotovo posle celih šest minuta. Ako to nije potvrda nemoći tima koji pred svojim navijačima juri rezultat i slamku spasa...

Ako možemo o svetlim tačkama u redovima domaćina, bili su to Ingram sa 19 poena i po četiri skoka i asistencija, odnosno Mekalum sa tri poena manje, te pet skokova i sedam asistencija.

U ponedeljak od 22.00 Oklahoma će imati prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije gde je čeka bolji iz serije između Dalasa i Los Anđeles Klipersa.


tagovi

Šaj Gildžes AleksanderOklahoma Siti TanderNju Orleans Pelikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara