Jusef El Arabi i Pjer Emerik Obamejan (©Reuters, ©Shutterstock)
Jusef El Arabi i Pjer Emerik Obamejan (©Reuters, ©Shutterstock)

Arsenalu je Liga Evrope ulaznica za elitu, Tobdžije spremaju osvetu crveno-belima

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 12:11

Olimpijakos prošle sezone eliminisao londonski tim iz Lige Evrope. Mikel Arteta s najjačim snagama u Pireju. Sokratis protiv bivšeg kluba

Za Arsenal je do kraja sezone Liga Evrope ulaznica za Ligu šampiona! Tobdžije najverovatnije samo preko pehara u drugorangiranog takmičenje Starog kontinenta mogu do elitnog takmičenja naredne sezone. Četa Mikela Artete se muči u Premijer ligi, daleko je od mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali tinja nada za londonski tim da može do trofeja i plasman u evro-elitu.

Rival u osmini finala je stari znanac Olimpijakos. Prvi meč na programu je večeras (21.00) u Pireju na stadionu Karaiskakis. Imaće fudbaleri Arsenala veliki motiv da se revanširaju atinskim crveno-belima za eliminaciju prošle sezone u šesnaestini finala Lige Evrope. Tobdžije su slavile u Pireju sa 1:0, ali u revanšu je Olimpijakos bio bolji. Posle 90 minuta bilo je 0:1. Pjer Emerik Obamejan je u produžetku doneo izjednačenje domaćinu na Emiratima. Činilo se da je to dovoljno za prolazak dalje, ali je usledio muk u Londonu. U poslednjim trenucima meča Marokanac Jusef el Arabi postigao je gol za prolazak grčkog šampiona među 16 najboljih timova Evrope.

Izabrane vesti

21.00: (4,00) Olimpijakos (3,45) Arsenal (1,95)

Oba tima su jedva izborila plasman u osminu finala Lige Evrope. Arsenal je eliminisao Benfiku posle pobede u revanšu sa 3:2. U prvom meču je bilo 1:1. Crveno-beli iz Pireja na svom stadionu su pobedili PSV iz Ajndhovena sa 4:2. U revanšu na Filips stadionu su do finiša gubili sa 2:0, ali je Egipćanin Koka bio junak Helena i pogotkom u 88. minutu odveo svoj tim do mesta među 16 najboljih timova u drugorangiranom UEFA takmičenju.

21.00: (1,40) Totenhem (4,50) Dinamo Zagreb (8,50)

Menadžer Arsenala Mikel Arteta može da računa na najjači tim u Pireju. Jedino je rovit Emil Smit Rou koji je propustio subotnji meč Premijer lige protiv Barnlija. Arsenal za vikend očekuje komšijski derbi sa Totenhemom, ali mladi španski stručnjak verovatno će najjače adute izvesti u najveću grčku luku. Očekuje se da napad predvodi Pjer Emerik Obamejan, a da društvo napadaču iz Gabona pravi Aleksandr Lakazet.

Arsenalu će da se suprostavi doskorašnji fudbaler Tobdžija Sokratis Papastadopulos koji je kao slobodan igrač ovog januara pojačao crveno-bele. Grčki defanzivac nije igrao u prvom delu sezone. Arteta ga nije prijavio za Ligu Evrope, pa ima pravo da igra protiv bivšeg kluba. Dobro poznaje saigrače, posebno Obamejana s kojim je igrao i u Borusiji iz Dortmunda.

"Teško je igrati protiv vrhunskih. Znamo da su Obamejan i Lakazet sjajni igrači i ako imaju svoj dan mogu da odluče meč, ali verujem u svoj tim da ćemo mi biti ti koji će imati sjajno veče. Što se mene tiče, pomalo je bizarno što igram protiv Arsenala jer sam pre dva meseca bio saigrač sa mnogim od ovih momaka. Igranje u Olimpijakosu mi predstavlja veliki izazov. To je novi izazov i moj um je večeras programiran na pobedu”, rekao je Sokratis za britanski Skaj Sports.

Problem za Olimpijakos je povreda senegalskog štopera Ojsenjua Baa. On se povredio u meču grčkog šampionata protiv Lamije, ali je portugalski trener Pedro Martins optimista da će moći da računa na stamenog defanzivca. U špicu je siguran Marokanac Jusef el Arabi, junak prošlogodišnje eliminacije Tobdžija. Nekadašnji igrač niškog Radničkog Lazar Ranđelović nije najavljen u startnoj postavi grčkog šampiona.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ARSENAL DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 8,00.

Olimpijakos i Arsenal su se dosad sastali 10 puta, a skor je identičan – po pet pobeda, bez nerešnog ishoda. Crveno-beli su pobedili samo dve od poslednjih 11 utakmica protiv engleskih klubova.


tagovi

Liga EvropeOlimpijakosArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara