Aleksandar Zinčenko sa peharom osvajača Premijer lige (©Reuters)
Aleksandar Zinčenko sa peharom osvajača Premijer lige (©Reuters)

Arteta cilja i Zinčenka posle Žezusa, Siti može da očekuje još 32.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 06:06

Ukrajinac "otključava" transfer Marka Kukurelje

Neće izgleda mnogo vremena proći dok Arsenal i Mančester Siti ne budu ponovo sarađivali na fudbalskom tržištu. Desetak dana pošto je Gabrijel Žezus kompletirao transfer u Severni London, njegovim stopama mogao bi da krene Aleksandar Zinčenko.

Britanski Atletik tvrdi da su pregovori dva kluba počeli i da je Siti voljan da pusti Ukrajinca ako na adresu stigne ponuda koja zadovoljava. Arsenal je navodno spreman da izdvoji do 32.000.000 evra, što bi moglo da bude dovoljno da se zatvori transfer na kojem insistira Mikel Arteta.

Izabrane vesti

Podsetimo, Tobdžije su već neko vreme na tržištu u potrazi za levim bekom koji ima sve tehničke kvalitete da igra fudbal po Artetinim zamislima, a Zinčenko je iskočio kao rešenje ne samo zbog toga što može da odgovori zadatku, već i zato što ga Španac odlično poznaje iz vremena kada su zajedno sarađivali u Sitiju i od tada su ostali u dobrim odnosima.

30. jul, 18.00: (2,95) Liverpul (3,35) Mančester Siti (2,40)

Arteta se ka Ukrajincu okrenuo pošto je izgubio trku sa Mančester junajtedom za Lisandra Martineza. Sa Zinčenkom Arsenal dobija igrača koji pored levog beka može da igra i u veznom redu, mada je ekipi više potreban da pokrije levi bok.

Zinčenkov odlazak mogao bi sa druge strane da "otključa" transfer Marka Kukurelje koga Pep Gvardiola prati duže vreme i vidi kao idealno rešenje za levu stranu. Kukurelja ne samo što je nekadašnji učenik Barselonine škole Masije, već je imao odličnu debitantsku sezonu u Premijer ligi igrajući za Brajton gde je izabran za igrača godine.

Brajton ne bi da pusti Kukurelju da ode, ali Gvardiolin i Sitijev poziv teško da će moći da odbije. Klub sa juga za španskog beka traži negde između 30.000.000 i 40.000.000 evra, pa bi teoretski Zinčenkovo obeštećenje od Arsenala moglo da pokrije trošak.

Siti bi samo od Arsenala ovog leta mogao da inkasira skoro 85.000.000 evra, a od londonskih klubova više od 140.000.000 evra, uključujući transfer Rahima Sterlinga u Čelsi.


tagovi

Aleksandar ZinčenkoLetnji prelazni rok 2022ArsenalMančester SitiMark Kukurelja

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara