(©Reuters)
(©Reuters)

Arteta se hrabri: Ništa još nije gotovo, dao bih mnogo novca da budem u ovoj poziciji sledeće sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 01:54

Trener Arsenala nije digao ruke od titule, iako je u zaostatku za Sitijem i njegov tim očekuje londonski derbi sa Čelsijem...

Mančester Siti je po ulasku u novu godinu dodao gas, ušao je u strašnu seriju, a Arsenal poslednjih sedmica da popušta. Rezultat svega je promena na vrhu. Građani su preuzeli lidersku poziciju, anulirali su ogroman zaostatak i poveli kolo. Na pol-poziciji su, ali Tobdžije ne gube nadu.

Makar nakratko Arsenal može da obiđe Siti, za to mu je potrebna pobeda u londonskom derbiju protiv Čelsija. Iako je iz nedelje u nedelju po klub sa Emirejtsa situacija sve gora i gora, Mikel Arteta i dalje veruje da postoji šansa da četa Pepa Gvardiole zakaže i voda ode na vodenicu Tobdžija.

Izabrane vesti

Sve glasnije se može čuti da je Arsenal mekan, da mu na sredini treba čovek koji će zaključati protivnike i pojesti loptu. I da će zbog toga ostati bez titule u premijer ligi. Mikel Arteta nije saglasan sa time.

„Siti je sa Davidom Silvom, Bernardom Silvom, Serhijom Aguerom i rahimom Sterlingom osvojio 100 poena. Barselona sa Ćavijem, Andresom Inijestom, Lionelom Mesijem i Pedrom šest titula. Sve su to neverovatni igrači“, uzvratio je Mikel Arteta na konstataciju da Arsenalu treba čvrstine i jedan grubijan na sredini koji bi pretukao protivničke igrače.

I on, kao i njegove kolege, trudi seda od igrača sa kojima raspolaže napravi najbolje što ima, međutim, svetsan je da je to dugotrajan ciklus.

„Savršena mašina, to je ono što svi mi želimo. Svi pokušavamo da pronađemo idealan tima i nadamo se da ćemo u tome uspeti. Ali, za to je potrebno vreme. Ne radi se to za jedan, dva ili tri dana. Ili prelazna roka. Za to je potrebno sedam godina. Ne možete nešto da kopirate i nalepite“.

(©Reuters)(©Reuters)

Aludirao je Mikel Arteta na to koliko njegov nekadašnji mentor godina radi u Mančester Sitiju. I koliko mu je vremena bilo potrebno da napravi skladan tim. Doduše, isto tako je odmah osvojio titulu u Premijer ligi...

Malo šta je na Arsenalovoj strani, ali Arteta ne gubi entuzijazam.

„Realnost je da se 247 dana trkamo sa njima. Ostaje nam najlepši deo sezone, još pet utakmica do kraja. Kada sve tako pogledam, mogu samo da kažem da nije gotovo“, rekao je španski strateg i dodao:

„Platio bih mnogo novca da ponovo budem u ovoj poziciji iduće sezone. Mnogo, verujete mi. Želim da maksimalno iskoristimo trenutak“.

Prokomentarisao je i trenutno stanje na tabeli, posle pobede Sitija nad Fulamom...

„Sada nije sve u našim rukama. Ono što je u našim rukama i do nas jeste da pobeđujemo u utakmicama do kraja. To je ono što ćemo pokušati da uradimo, ostalo je na Sitiju“, realan je Mikel Arteta.



tagovi

Mikel ArtetaArsenalČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara