Mikel Arteta sa igračima Arsenala (©Reuters)
Mikel Arteta sa igračima Arsenala (©Reuters)

Arteta: U sredu ćemo pokazati koliko želimo da osvojimo Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 11:58

Tobdžije i na Etihadu bez Salibe, Džaka pod upitnikom

Tri vezana remija istopila su Arsenalovu prednost u odnosu na Mančester Siti na pet bodova, s tim da Građani imaju i dva meča manje. Pod velikim pritiskom biće Tobdžije u sredu (21.00) na Etihadu, ali ne misli Mikel Arteta da je predstojeći derbi presudan u šampionskoj trci, kao ni da su se njegovim igračima "vezale noge" od treme usled prilike da londonskom klubu donesu prvu titulu još od 2004. i ere Arsena Vengera.

Španac veruje da njegovi fudbaleri zaslužuju vrh Premijer lige i da će to u sredu pokazati na delu.

Izabrane vesti

Biće, međutim, Arsenal ponovo oslabljen. Saliba i dalje nije spreman, a pod upitnikom je nastup bivšeg kapitena, ali svakako važnog igrača za Tobdžija, Granita Džake.

"Čeka nas teška utakmica i veliki izazov, ali to je ono što smo hteli. Kad-tad smo morali da igramo protiv Sitija u gostima, a ako želimo da budemo šampioni, onda moramo i da ih pobedimo. Da bi bio najbolji, moraš da budeš bolji od ostalih. Jednostavno je...", istakao je Arteta na konferenciji za medije pred veliki derbi.

S obzirom na to da je tri i po godine bio asistent Pepu Gvardioli, jasno je da trener Arsenala odlično poznaje svog nekadašnjeg mentora, a danas rivala.

"Moramo da budemo koncentrisani našu igru. Znamo za šta su spremni i dobro smo se spremili, ali mnogo je bitnije da smo koncentrisani na nas i na to kako da im stvorimo probleme".

Upozorio je Arteta svoje igrače da ne sme biti grešaka, jer su ih upravo one u prošlim utakmicama koštale bodova.

"Veliki timovi te kazne ako im ukažeš šansu, a dešavalo nam se to u prošlosti".

Glavno oružje Mančester Sitija su golovi Erlinga Halanada, mada Španac sa Arsenalove klupe ne misli da je Norvežanin taj na kog treba usmeriti najveću pažnju.

"On je neuporediv sa bilo kim drugim, ali sve što radi je zbog toga što mu odgovara postavka tima. Oko sebe ima odlične igrače i Siti sa njim u napadu ima kapacitet da igra na razne načine. Najbolji način da ga zaustavimo jeste da mu zatvorimo izvor s kog dobija lopte", smatra Arteta.

Do kraja premijerligaške sezone Arsenalu je ostalo još šest, a Sitiju osam mečeva. Iako su veći deo sezone delovali puni samopouzdanja, Arsenalovi igrači su upali u krizu. Ipak, njihov trener ne misli da je to posledica pritiska.

"Ne mislim da je to razlog, već je u pitanju donošenje odluka. Nekada smo uspevali da ih realizujemo, nekada bi nas protivnik osujetio i to nas je koštalo".

Uveren je Mikel Arteta da će Tobdžije odigrati naredni meč na visokom nivou.

"Zaista želimo da osvojimo Premijer ligu i u sredu ćemo to pokazati", naglasio je Španac.

I pored važnosti meča sa Mančester Sitijem, Arsenalov strateg ne misli da će njegov ishod rešiti pitanje šampiona. Niti bi ovu utakmicu ocenio kao najveću u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

"Najveća je ona utakmica koja prva sledi. Tako mi je i duel sa Sautemptonom u prošlom kolu bio najveći meč karijere. Živimo dan za danom, jer se protivnici menjaju od utakmice do utakmice", zaključio je Mikel Arteta.


tagovi

ArsenalMikel ArtetaMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara