Džon Mekgin (©Reuters)
Džon Mekgin (©Reuters)

Aston Vila u Evropi posle 13 godina, Mekgin se vraća na mesto uspeha

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.08.23. | 14:44

Hibernijan dočekuje birmingemski sastav u prvom meču plej-ofa Lige konferencije

Boreći se za mesto u grupnoj fazi ovosezonske Lige konferencije, Hibernijan i Aston Vila se sastaju u prvom meču plej-ofa u sredu. Uoči primamljivog britanskog sudara na Ister Roudu, škotska ekipa je napredovala kroz dva prethodna kruga kvalifikacija, dok Vila sada ulazi u takmičenje, vraćajući se u Evropu posle 13 godina odsustva.

Posle nezaboravnog uspeha u Švajcarskoj prošle nedelje, Hibernijan je sebi obezbedio mesto u poslednjoj rundi kvalifikacija za trećerangirano kontinentalno takmičenje, a sa tim i susret sa jednim od njihovih omiljenih sinova. Nerešen rezultat 2:2 u revanšu bio je dovoljan da se ekipa Lija Džonsona izvuče protiv Lucerna, pošto je slavila sa 3:1 u Edinburgu u prvom sudaru.

Izabrane vesti

Kao što je sudbina naložila, žreb je već doveo do susreta sa Džonom Mekginom iz Aston Vile, a kapiten engleskog kluba se sada vraća na Ister Roud, gde je briljirao tri godine pre nego što se preselio u Birmingem 2018. Mekgin je bio deo Hibsa i sa njim osvojio Kup Škotske 2016. posle 114 godina posta u takmičenju. Međutim, takva sećanja će u sredu uveče sigurno biti gurnuta na stranu.

18.45: (10,5) Hibernijan (6,50) Aston Vila (1,25)

Pošto su završili kao peti u prošlom mandatu, Hibsi su počeli loše ovu sezonu, porazima od Sent Mirena i Madervela i sramotnim porazom u Ligi konferencije u Andori, ali osim što su izbacili Inter Eskaldes i Lucern iz Evrope, desila im se samo pobeda u Liga kupu protiv Rejt Roversa 2:1.

Posle uglavnom pozitivne predsezone, Aston Vila je takođe izdržala težak početak svoje kampanje Premijer lige. Vilansi su se oporavili od demorališućeg poraza u prvom kolu, tako što su u nedelju demontirali bezvoljni Everton, samo nekoliko dana pošto su poraženi sa 5:1 od Njukasla.

Pošto je raspoloženi Mekgin onačeo Karamele na Vila Parku, Daglas Luiz je udvostručio Vilinu prednost, a domaći su na kraju pobedili sa 4:0 i osvojili prve bodove u Premijer ligi ove sezone.

Međutim, Leon Bejli i Filipe Kutinjo su se pridružili ključnim igračima Tajronu Mingsu i Emilijanu Buendiji u ambulanti, što je dodatni test snage za skupo sastavljenu ekipu Unaja Emerija. Šef Vilansa - potvrđeni stručnjak za kontinentalno takmičenje - sada vodi svoju ekipu u Evropu, nekih 13 godina posle poslednjeg bivstvovanja birmingemskog tima u nekom UEFA takmičenju, pošto je napravio čudesan preokret u klubu od dolaska na Vila Park krajem prošle godine.


tagovi

Liga konferencijeHibernijanAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara