Dolev Haziza slavi gol sa saigračima (©Reuters)
Dolev Haziza slavi gol sa saigračima (©Reuters)

Makabi Haifa želi reprizu u plej-ofu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.08.23. | 13:24

Izraelski prvak domaćin Jang Bojsu u prvom duelu poslednje faze kvalifikacija za Ligu šampiona

Pošto ih od grupne faze Lige šampiona deli samo jedno kolo, ulozi će biti veliki kada se Makabi iz Haife i Jang Bojsi sastanu u sredu, u prvoj utakmici plej-ofa (21.00). Dok su domaćini - koji su prošli kroz kvalifikacije prošle sezone i izbacili Crvenu zvezdu - počeli svoju kampanju u prvom kolu, njihove švajcarske kolege sada ulaze u borbu za vrhunsko evropsko klupsko takmičenje.

Posle pobede u obe utakmice trećeg kola kvalifikacija protiv Slovana iz Bratislave, samo je još jedan korak između Makabija iz Haife i povratka u grupnu fazu Lige šampiona. Izraelski klub je lani doživeo različite trenutke u evropskoj eliti, pošto je bio u kvartetu koji takođe uključuje Benfiku, Pari Sen Žermen i Juventus. U dva navrata je ponižen sa 7:2 od Svetaca i 6:1 od strane lisabonskih Orlova, ubrzo pošto se upisao u istoriju pobedivši Juventus sa 2:0.

Izabrane vesti

Na početku misije puleni novog trenera

Mesaja Dega

- zamenio Baraka Bahara koji je preuzeo kormilo srpskog šampiona - su eliminisali malteški Hamrun Spartans, pre nego što su napredovali pored moldavskog prvala Šerifa, a zatim i Slovana iz Bratislave u narednoj rundi. Dego je ranije radio kao šef struke omladinskog tima Makabija i očekuje ga veliki izazov jer je njegov prethodnik osvojio tri ligaške krune zaredom.

21.00: (2,50) Makabi Haifa (3,40) Jang Bojs (2,80)

Golovi u obe utakmice Francdija Pjeroa i Dija Sabe odigrali su veliku ulogu u ispraćaju slovačkog šampiona ranije ovog meseca, pošto je sastav iz Haife obezbedio ukupnu pobedu od 5:2 i zakazao obračun sa rivalom iz Berna. Dok izraelski šampionat tek treba da počne, Zeleni su već pobedili Beitar Jerusalim sa 3:1 u Superkupu, a zatim, prošlog vikenda, obezbedili mesto u finalu Toto kupa pobedom od 2:0 nad Makabi Petah Tikvom.

Iako su već uveliko u poslu u nacionalnoj kampanji, Jang Bojs tek kreće sa obavezama u Ligi šampiona ovog leta. Tim kojim upravlja bivši strateg Čikago Fajera

Rafael Viki je pre dve godine završio na četvrtom mestu u Grupi F Lige šampiona, plasiran iza Atalante, Viljareala i Mančester Junajteda.

Šampioni Švajcarske su nedavno obezbedili 16. domaću krunu, i petu u poslednjih šest godina. Posle četiri kola u novoj sezoni klub iz Berna je neporažen, pošto je do sada pobedio i remizirao na dve utakmice. Ujedno, potvrdio je reputaciju mašine za golove. U poslednjem izlasku na teren Jang Bojs je savladao Brajterajn sa 5:0 i prošao u narednu rundu Kupa Švajcarske, uz golove poznatih lica Sedrika Itena i Žan-Pjera Nsamea.

Oba napadača će možda morati ponovo da ostvare zapažen učinak u sredu, kada Jang Bojs ode u neprijateljsko okruženje u Haifi tražeći prednost u prvoj utakmici.


LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - PRVI MEČEVI


Utorak

Antverpen - AEK 1:0 (1:0)

/Jansen 16/

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)

/Rakovitan 9ag/

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)

/Sima 45, Matondo 76 - Sangare 61, De Jong 80/

Sreda

21.00: (1,68) Braga (3,50) Panatinaikos (5,70)

21.00: (2,50) Makabi Haifa (3,40) Jang Bojs (2,80)

21.00: (2,95) Molde (3,40) Galatasaraj (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaplej-of za Ligu šampionaMakabi HaifaJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara