Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Kobe krenuo jako, Kavasaki ispod očekivanja, Al Šabab u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 09:27

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Jokohama Marinos ne pokazuje stabilne rezultate na startu sezone u prvenstvu Japana. Jedan od kandidata za titulu iza sebe ima četiri meča u kojima je uspeo da osvoji šest poena. Vredi napomenuti da su Marinosi uspeli da savladaju Šandung u četvrtfinalu azijske Lige šampiona ukupnim rezultatom 3:1. U poslednjem kolu nacionalnog šampionata zabeležen je poraz u gostima od Nagoje od 1:2. Kavasaki je u prošlom kolu uspeo da prekine niz od tri poraza. Na svom terenu, Frontale nije ostavio šanse Tokiju i savladao ga je sa 3:0. Tim je na 10. poziciji na tabeli sa šest bodova. Za sada ekipa deluje ispod očekivanja i prognoza.

SAGAN TOSU - KOBE, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Sagan Tosu sebi ne postavlja velike ciljeve u šampionatu Japana, s obzirom da je ekipa daleko od najjačih po standardima lige. U prvih pet kola Sagan je osvojio samo tri boda i nalazi se na pretposlednjem 19. mestu na tabeli. Sagan Tosu je u drugom kolu odneo jedinu pobedu nad autsajderom Saporoom od 4:0. Kobe se od prvih kola uključio u borbu za najviša mesta i za sada sve ide odlično za branioca titule. U pet odigranih mečeva uspeo je da sakupi 10 poena, sa kojima je na trećem mestu. Visel je u prethodnom kolu na svom terenu savladao Saporo rezultatom 6:1.

GVANGĐU - INČON, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Gvangđu je novu sezonu počeo sa dve pobede u nizu nad Seulom od 2:0 i Gangvonom sa 4:2. Međutim, nije uspeo da nastavi u tom ritmu. Tim je pretrpeo poraze u naredna dva meča i sa šest bodova ulazi u predstojeću utakmicu na četvrtoj poziciji na tabeli prvenstva Južne Koreje. Inčon je prvu pobedu u novom šampionatu izborio tek u četvrtom kolu, kada je na svom terenu pobedio Daeđeon rezultatom 2:0. Pre ovoga ekipa je imala poraz i dva remija. Junajted sa pet bodova ulazi u predstojeći susret na šestom mestu na tabeli.

AL ŠABAB - AL RIJAD, 21.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Šabab se suočava sa ključnom bitkom u pokušaju da obezbedi opstanak u ligi Saudijske Arabije. Al Šabab je na 12. mestu sa 28 bodova, postigao je 30 golova i primio 35. Al Šabab ima šest bodova više od zone ispadanje uz devet preostalih mečeva. Šabab je izgubio poslednji meč u ligi sa 4:3 kod kuće od Al Hilala, produživši niz poraza na svom terenu na tri. Poslednji meč Al Rijada u ligi rezultirao je nerešenim rezultatom 1:1 protiv Abhe, čime se njihov niz bez pobede produžio na tri, stavljajući ih na 14. mesto sa 25 bodova. Al Rijad ima samo tri boda više od mesta za ispadanje.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara