Gol Bajčetića Aston Vili (© Reuters)
Gol Bajčetića Aston Vili (© Reuters)

Bajčetić neće igrati za Orlove: Čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom! Nije to iz interesa

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 03:09

Srđan o velikim koracima napred koje je talentovani fudbaler napravio u Liverpulu

Lome se koplja oko Lazara Samardžića i ne deluje, zasad, da će ishod biti povoljan po Srbiju, pošto je vezista Udinezea bliži odluci da i na seniorskom nivou predstavlja Nemačku. Izgleda da na sličan način razmišlja i Srđan Bajčetić, iako bismo voleli da je drugačije.

Momak koji je poslednjih dana skrenuo pažnju (i naše) javnosti po poreklu jeste Srbin, što je bio jedan od aduta čelnika Fudbalskog saveza Srbije svaki put kad bi se povela priča da li bi jednog dana mogao da zaigra za Orlove. Lepo zamišljeno, ali je problem u saznanju da 18-godišnji talenat skoro da nema realnih dodirnih tačaka sa maticom, s obzirom da je detinjstvo proveo u Španiji, gde je njegov otac Srđan oženio Paulu Estaves, dok je igrao za Seltu.

Izabrane vesti

Brak Srbina i devojke iz španske pokrajine Galicije rezultirao je Bajčetićem juniorom, minulog četvrtka startera za Crvene na gostovanju Mančester Sitiju u Liga kupu Engleske, a u ponedeljak veče strelca za velikana sa Enfilda u prvoj premijerligaškoj utakmici sastava Jirgena Klopa posle zaustavljanja prvenstva zbog Mundijala u Kataru.

I zato, koliko god nas radovao Stefanov uspon, teško je očekivati da ga vidimo u dresu najdražih boja.

Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa“, pojasnio je za madridsku Marku Srđan Bajčetić.

Stefan je već debitovao za omladinsku reprezentaciju Španije (septembra 2021), na poziv Pabla Amoa, sada saradnika Luisa de la Fuentea u stručnom štabu Crvene furuije i sve ukazuje da bi uskoro mogao da zaigra za mladu, u budućnosti i A selekciju države u kojoj je rođen. Uostalom, u njoj je nagovestio talenat zbog kojeg je završio na Ostrvu januara 2021.

„Niko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je letos otišao na pripreme prvog tima i da je po povratku u bazu nastavio da trenira sa seniorima. Debi za Liverpul predstavljao je veliki iskorak. Ipak Liverpul ima nebrojeno dečaka poniklih u klubu, mnogi od njih debituju za prvi tim, a posle toga ne uspeju da se zadrže“, dodaje Srđan Bajčetić.

Za one koji ne znaju, u pitanju je bivši defanzivac Vojvodine, Crvene zvezde, Selte i Brage.

Izuzetno sam ponosan. Više od debija i rekorda (najmlađi fudbaler Crvenih koji je debitovao u Ligi šampiona, u septembru protiv Ajaksa, op. aut.) raduje me kako se Stefan formirao za ove dve godine. Ne samo u fudbalskom smislu. Odlazak u Liverpul značio je i da će se razviti kao osoba, postati nezavisan, naučiti još jedan jezik. Dobro je za Stefana da se suoči i sa drugačijiom stilom fudbala, s obzirom da se na Ostrvu igra dinamičnije“.

Kad je došao u novu sredinu Stefan je predstavljen kao štoper. Na toj poziciji je i igrao za mladi tim, a onda ga je letos Klop poveo na turneju po Aziji i prekomandovao na sredinu terena, gde ga je koristio skoro svaki put kad bi mu dao šansu ove sezone.

„On je štoper, koji odlično „čisti“ lopte. Dobro čita igru u defanzivnom smislu, preseca pasove rivala, izlazi u presing špicevima, filtrira pasove... U Selti je igrao u centralnom delu odbrane, a u Engleskoj dejstvuje kao vezista. U Liverpulu je pozicija zadnjeg veznog specifična, Fabinjo praktično igra štopera u vezi“.

Poređenja oca i sina su neizvežna.

„Ličimo samo fiziči. Fudbalski, Stefan je agresivniji od mene, ali obojicu nas krasi dobar kontakt s loptom i vizija igre“, dodao je Srđan Bajčetić.



tagovi

LiverpulStefan Bajčetić

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara