Klop i Bajčetić (© Reuters)
Klop i Bajčetić (© Reuters)

Kad te Klop zagrli znači da vrediš: Bajčetić je pakleno bezobrazan! Normalno, kad ima fudbalske gene

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 01:13

Nemac o Srbinu, ali i Nunjesu

Uobičajena scena kad Liverpul pobeđuje: Jirgen Klop šeta od fudbalera do fudbalera, grli ih, prima pod skute (ili u ovom slučaju jaknu) i savetuje da samo tako nastave. Šapnuo je nešto i Stefanu Bajčetiću, što se očigledno dopalo srpskom tinejdžeru po okončanju susreta u Birmingemu.

Baš kao što se navijačima i samom treneru Liverpula svidelo izdanje momka koji polako promalja glavu na velikoj sceni i nagoveštava da je Nemac bio u pravu kad je insistirao na dolasku iz Selte.

Izabrane vesti

U avgustu je debitovao u Premijer ligi, u septembru postao najmlađi fudbaler Crvenih u Ligi šampiona, prošle sedmice bio starter u sudaru sa Mančester Sitijem u osmini finala Liga kupa, a kad je nastavljeno prvenstvo Engleske posle zaustavljanja usled Mundijala u Kataru demonstrirao da je pred njim budućnost.

Pokazao je šta ume! Pakleno bezobrazan igrač“, hvali Klop hvali 18-godišnjeg talenta posle prvenca za Liverpul na gostovanju Aston Vili (3:1) tek dva minuta pošto je zamenio Džordana Hendersona. „Stefan se ničega ne plaši. Samo igra fudbal, a to radi izuzetno dobro. Njegov otac je bio fudbaler (Srđan, bivši član Crvene zvezde i Selte, op. aut.), tako da su geni prisutni. Veliko je zadovoljstvo raditi sa tim momkom, kad ima jasnu predstavu šta želi. Uz taj stav ide i inteligencija u igri“.

Bajčetić je fudbalski obrazovan u Selti, pošto je njegov tata igrao u Vigu, da bi januara 2021, prešao u Liveprul i dosad se dokazivao uglavnom u drugom timu. Razumljivo, kad se zna da pripada „klasi 2004“. No, još na letnjim pripremama moglo se pretpostaviti da Klop sprema Stefana za izazove elitnog ranga. U ponedeljak mu je tinejdžer uzvratio na poverenju tako što je postao treći najmlađi strelac premijerligšakog gola u istoriji kluba sa Enfilda. Sa 18 godina i 65 dana, ispred njega su samo Majkl Oven (18 godina, 143 dana) i Rahim Sterling (17 godina, 317 dana).

Stefan je izuzetan talenat. Veoma je lukav, pristupa fudbalu na sjajan način. Njegov stav prema igri je izvanredan“, hvali Jirgen Klop i skreće pažnju da je na Vila parku promovisao i krilo iz Škotske. „Ben Douk (17) je takođe sjajan. Kakav dribler! Bobi Klark je, takođe, na tom nivou, iako protiv Vile nije bio u sastavu, imamo i odličnog Kalvina Remzija“.

To je budućnost Liverpula. Sadašnjost su između ostalih Mohamed Salah, ali i Darvin Nunjes, iako Urugvajac mora još da „štrika“ da bi stigao ono što je Egipćanin već ispleo (127 pogodaka u prvenstvu za Engleske), mada Klop ceni doprinos letošnjeg novajlije iz Benfike.

Obično se dešava da napadač, ako igra dobro, a ne postigne gol, pokušava na sve načine da ubaci loptu u mrežu, šutira pravo u golmana... Samo, Darvin je imao dovoljno dobar rezon da doda loptu Stefanu Bajčetiću, a ovaj da završi akciju. Izuzetno hvadnokrivno je reagovao Nunjes tada“.

I ne samo tada, prema oceni Klopa:

Kako je samo Darivn igrao! Život je ponekad nepravedan... Jedan inč, možda i manje, odlučuju da li će lopta preći crtu ili ne, međutim, Nunjes će, budite sigurni, davati golove. Daje nam dubinu, lukav je, poseduje neverovatnu moć. Iz situacije iz koje protiv Vile nije pogodio hoće u narednim utakmicama!“

U ponedeljak veče, ipak se više prišalo o drugom momku, Bajčetiću:

„Prava Božićna priča“, dodao je Jirgen Klop, koji bi već za prvi meč 2023, sa Brentfordom 2. januara, mogao da ima na raspolaganju novajliju u liku Kodija Gakpa.


tagovi

Stefan BajčetićJirgen KlopLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara