Stefan Bajčetić (©Reuters)
Stefan Bajčetić (©Reuters)

Srbijo, srećan ti novi superstar! Bajčetićev prvenac za Redse dotukao Aston Vilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.12.22. | 20:27

Mladi fudbaler srpskih korena ušao sa klupe i overio trijumf ekipe Jirgena Klopa na gostovanju u Birmingemu - 3:1

Baš pre nekoliko dana je Jirgen Klop sipao komplimente na račun Stefana Bajčetića. Dobijao je mladi fudbaler srpskih korena priliku uglavnom na prijateljskim mečevima, tek šest zvaničnih utakmica odigrao je za prvi tim Redsa, ali nedavni hvalospevi nemačkog stručnjaka očigledno su predstavljali injekciju samopouzdanja za sina nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića. Samo pet dana kasnije momak u Vigu dobio je priliku sa klupe na gostovanju Aston Vili i postigao prvi gol u dresu Liverpula, gol kojim je overio treću uzastopnu pobedu Redsa u Premijer ligi - 3:1 (2:0).

Iako se radi o defanzivnom veznom fudbaleru, pokazao je Bajčetić u finišu utakmice na Vila Parku koliko se dobro snalazi i pred protivničkim golom. Ispratio je 18-godišnji fudbaler u 81. minutu akciju po levoj strani, pokupio odbitak posle centaršuta Darvina Nunjeza, zaobišao Robina Olsena i ćušnuo je kroz noge Tajronu Mingsu.

Izabrane vesti

Do tada je Aston Vila ozbiljno pretila da istopi Liverpulovu prednost i prekine mu uspon na tabeli. Ipak, nakon prvih 45 minuta delovalo je kao da će se Klopova četa posle dužeg vremena po prvi put prošetati kroz Birmingem. Mohamed Salah je već u petom minutu pogodio za vođstvo gostiju i izjednačio se sa legendarnim Kenijem Dalglišom po broju golova za Redse. Obojica ih imaju po 172, s tim da je Egipćanin od bivšeg škotskog napadača odigrao 238 utakmica manje... Trent Aleksander Arnold je perfektnim dodavanjem uradio najveći deo posla, a na petercu ga je poslužio Endrju Robertson koji je tako postao rekorder po broju asistencija u Premijer ligi (večerašnja mu je bila 54, preskočio Lejtona Bejnsa).

Sredinom poluvremena Robertson je još jednom opravdao epitet najboljeg asistenta u istoriji Premijer lige, namestivši pogodak Džoelu Matipu. Ipak, asistencija, a sa njom i gol, izbrisani su ekspresno, jer se kamerunski štoper nalazio u ofsajdu. No, njegov Matipov kolega iz odbrane Virdžil Van Dajk u smiraj prvog dela uradio je ono što njegov vršnjak nije uspeo. Salah mu je sa puno osećaja odložio loptu, a Holanđanin rezantnim udarcem provukao loptu kroz šumu nogu Vilinih igrača i pronašao put ka maloj mreži.

Činilo se na pauzi da će Redsi lako do novih bodova, međutim, birminemski klub nije želeo da se preda. Vukao ga je svom snagom ka napred večeras poprilično raspoloženi Oli Votkins. Još u prvom poluvremenu zadavao je protivničkim defanzivcima muke, a od samog starta drugog dela i da ih ranjava. Praktično, tek što je istrčao na teren po završetku pauze, Votkins je prepolovio prednost Liverpula, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajda. Tada jeste, međutim, petnaestak minuta kasnije nije. Pobegao je 26-godišnji napadač Matipu iz vidokruga i na centaršut Daglasa Luiza sa druge stative pogodio dalji ugao i vratio nadu Vili da može da izbegne poraz.

Kako je vreme odmicalo, Klop je defanzivnim izmenama sve više učvršćivao bedem pred svojim golom, odlučan da odbrani minimalnu prednost. Sam Bajčetić ušao je u tu svrhu, ali se ovog puta ispostavio bitnijim na drugom kraju terena, a sama činjenica da ga je ubacio desetak minuta pre kraja iako prethodno nije osigurao pobedu ukazuje na to da mu Klop sve više veruje.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Ponedeljak

Brentford - Totenhem 2:2 (1:0)

/Janelt 15, Toni 54 - Kejn 65, Hejbjerg 71/

Kristal Palas - Fulam 0:3 (0:1)

/Rid 31, Rim 71, Mitrović 80/

Everton - Vulverhempton 1:2 (1:1)

/Mina 7 - Podense 22, Ait Nuri 90+5/

Lester - Njukasl 0:3 (0:3)

/Vud 3pen, Almiron 7, Žoelinton 32/

Sautempton - Brajton 1:3 (0:2)

/Vord Prauz 73 - Lalana 14, Pero 35ag, Marč 56/

Aston Vila - Liverpul 1:3 (0:2)

/Votkins 59 - Salah 5,Van Dajk 37, Bajčetić 81/

21.00: (1,55) Arsenal (4,20) Vest Hem (7,00)

Utorak

18.30: (1,37) Čelsi (5,30) Bornmut (9,00)

21.00: (1,35) Mančester Junajted (5,50) Notingem Forest (9,50)

Sreda

21.00: (9,00) Lids (5.60) Mančester Siti (1,35)

*Napomena, kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulStefan Bajčetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara