Dejvis, Levandovski i Gnabri (©Reuters)
Dejvis, Levandovski i Gnabri (©Reuters)

Bajern ne bi da ruši ugled, ali na Dinamo ide bez pola tima

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 14:24

Bavarci u situaciji da matematički obezbedi prvo mesto u Grupi E, Kijevljani bi makar da daju gol

Bajern je već siguran u narednoj fazi Lige šampiona. U suštini, osigurao je i prvo mesto na tabeli Grupe E. Matematički, međutim, to još nije gotova stvar. Neophodno mu je da ostane neporažen u Kijevu, gde ga večeras očekuje poslednje gostovanje u grupnoj fazi takmičenja. Dinamo može samo da iznenadi, do sada mu je na kontu upisan samo bod (18.45).

U svakom slučaju, ekipa iz Minhena ne putuje u Ukrajinu dignutog nosa, jer je nemački "gazda" senzacionalno podbacio prethodnog vikenda i nije bio dovoljno jak za Augzburg u bavarskom derbiju. Iako nije izgubio prvo mesto na tabeli u Bundesligi, posle ovog neuspeha Bajern ne ostavlja tako dominantan utisak, pošto je prednost nad drugoplasiranim Dortmundom minimalna.

Izabrane vesti

18.45: (9,00) Dinamo Kijev (5,60) Bajern (1,35)

Nema želju minhenski gigant da ruši svoj ugled i na evropskoj sceni. Do sada se njegov učinak može oceniti više nego pozitivno, pošto je postigao ukupno 17 golova tokom četiri meča, primio je samo dva i pre svega ukupan broj osvojenih bodova je maksimalan. Kada je Dinamo krajem septembra gostovao u Bavarskoj, dao mu je pet golova. A igraće ulogu favorita i u narednom slučaju, i pored toga što neće igrati u najjačem sastavu.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Strašna pretnja pod nazivom Covid-19 ušla je u redove minhenskog tima, Niklas Zule i Josip Stanišič navodno boluju, a ostali saigrači nisu izbegli izolaciju, posebno Jozua Kimih, Serž Gnabri, Erik Maksim Čupo-Moting, Majkl Kuizans i Džamal Musijala su u karantinu. Dajot Upamekano, koji je već sakupio tri žuta kartona i samim tim je automatski suspendovan, neće biti u kombinaciji, a znak pitanja visi nad startovima Kingslija Komana i Marsela Zabicera. "Zabicerova situacija ne izgleda dobro, ima problema sa Ahilovom tetivom i listom. Koman i dalje oseća neku vrstu bola u nozi", rekao je trener gostiju Julijan Nagelsman.

Dinamo nijednom nije pogodio mrežu u Ligi šampiona. To je statistika koju bi sada sigurno mogao da promeni, pod uslovom da iskoristi nekoliko izostanaka protivnika.

"Činjenica da ćemo igrati protiv Bajerna nas mnogo motiviše. Zato ćemo pokušati da pružimo što bolji učinak", obećao je domaći trener Mirčea Lučesku, kome će nedostajati Artem Besedin i Benjamin Verbič.


tagovi

Liga šampionaDinamo KijevBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara