Lukas Vaskez (©Reuters)
Lukas Vaskez (©Reuters)

Bajern završava i treće pojačanje, uskoro potpisuje Vaskez

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 08:53

Španac blizu prelaska na Alijanc Arenu

Najava da je između Real Madrida i Lukasa Vaskeza puklo i da će Španac na leto otići kao slobodan igrač delovale su u prvi mah iznenađujuće, ali čovek koji može da pokrije kompletnu desnu stranu terena jednostavno nije hteo da pristane na ponuđene uslove, što ga dovodi pred novi izazov u karijeri.

Kao neko ko igra možda i najbolju sezonu u karijeri Vaskez je tražena roba na tržištu, a madridski dnevnik As tvrdi da je prvi u redu niko drugi do minhenski Bajern. U Bavarskoj blagonaklono gledaju na Vaskezovu odluku da odbije Realov predlog novog ugovora s deset odsto nižom platom od sadašnje, što je klupska mera u vreme pandemije ponuđena svima s kojima se razgovara o nastavku saradnje.

Izabrane vesti

20.45: (1,72) Srbija (3,50) R. Irska (5,40)

Vaskezovi agenti nisu hteli dalje da razmišljaju o potpisu jer su shvatili da su vodeći ljudi Reala čvrstog stava da nema povišica. Zbog toga su počeli da osluškuju ponude sa strane, a Bajern je zasad prilično zainteresovan.

Naime, razgovori između sportskog direktora Bajerna Hasana Salihamidžića i Vaskezovih zastupnika intenzivirali su se poslednjih sedmica, a As tvrdi da su čak toliko daleko odmakli da su jako blizu postizanja dogovora. Iako do istog još nije došlo, ali bi navodno u sledećih nekoliko dana moglo sve da se reši.

Bajernu će Vaskez biti treće pojačanje za naredno leto, a tek je kraj marta! Od Lajpciga je kupljen Dajo Upamekano posle aktiviranja otkupne klauzule od 42.500.000 evra, dok je iz Redinga prema tvrdnjama nemačkih medija dogovoren talentovani levi bek Omar Ričards i tu se pominje suma od 15.000.000 evra, mada je to okvirna cena.

Iz Vaskezovog okruženja stižu informacije da se njemu jako dopada ideja da od leta pojača Bajern. Zaigrao za još jednog evropskog giganta, aktuelnog osvajača Lige šampiona i Bundeslige, što znači da se momku iz Galicije prioriteti u karijeri ne bi promenili, odnosno ne bi napravio korak unazad.

U Bajernu smatraju da bi Vaskezov dolazak bio pun pogodak zbog njegove raznovrsnosti, jer može da igra sve od desnog beka do desnog krila, pa bi bio ozbiljno jaka konkurencija Benžamanu Pavaru i Buni Saru koji se nije snašao u Minhenu. Osim toga Bajern će tokom leta ostati bez Daglasa Koste, koji pokriva oba krila, tako da je pojačanje na desnom boku neophodno.

Vaskez je izrastao u Realovog spasioca jer je u najtežim momentima povreda Danija Karvahala i Alvara Odriozole uskočio na desnog beka i uradio odličan posao. Zinedin Zidan je navodno poslednjih sedmica dosta pričao s njim i pokušavao da ga ubedi da potpiše i ostane, ali ni to nije pomoglo.

Kako je već najavljeno iz Madrida, Vaskezova zamena biće Horhe de Frutos, koga je Real prodao Levanteu prošlog leta za 5.000.000 evra. Kako drži pola njegovog ugovora i dalje, plus ima pravo preče kupovine, Real planira da aktivira klauzulu i vrati De Frutosa na Santjago Bernabeu.

Vaskez je Realovo dete i tokom karijere je samo jednu sezonu proveo van Madrida. Bilo je to u takmičarskoj 2014/15 kada je bio na pozajmici u Espanjolu. Od leta 2015. redovan je prvotimac. U dresu Blankosa odigrao je preko 240 utakmica i osvojio tri Lige šampiona, dve Primere, po dva nacionalna i evropska Superkupa, kao i Svetsko klupsko prvenstvo još tri puta.



tagovi

Lukas Vaskezletnji prelazni rok 2021Bajern MinhenReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara