Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Još 100 dana do rastanka ili preokret?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 20:20

Zatišje u pregovorima Serhija Ramosa i Real Madrida

Veza započeta 2005. godine mogla bi da bude okončana 30. juna. Za tačno 100 dana.

Ili će doći do iznenađujućeg preokreta?

Izabrane vesti

Mesecima su španski mediji gotovo svakodnevno izveštavali o Serhiju Ramosu i njegovom ugovoru sa Real Madridom. Dve strane, međutim, nisu uspele da nađu zajednički jezik povodom produžetka saradnje, a već nekoliko nedelja je zatišje na tu temu. Na 100 dana do isteka Ramosovog ugovora, a sedam do njegovog 35. rođendana, oglasila se čuvena Marka, koja navodi da rešenja nema na vidiku i da je poslednji sastanak Realovog kapitena sa predsednikom kluba Florentinom Perezom održan još u decembru.

Da li to znači da je trofejni štoper definitivno prelomio i odbio obe Realove ponude? U tom slučaju, očekuje se da čim dobije signal, reaguje Pari Sen Žermen. Pošto navodno postoji džentlmenski dogovor dva kluba da se Parižani ne mešaju dokle god 16-godišnja veza ne bude zaista prekinuta.

(2.60) REAL MADRID (3.30) LIVERPUL (2.70)

Podsećanja radi, Kraljevski klub je dugogodišnjem kapitenu ponudio dve opcije: produžetak saradnje na godinu dana po trenutnim finansijskim uslovima iz ugovora (nešto više od 17.000.000 evra po sezoni) ili na dve godine, ali za 10 odsto niža primanja. To smanjenje plate - kao posledica pandemije virusa korona - prihvatili su ostali igrači Real Madrida, izuzev Lukasa Vaskeza. Iskusni desni spoljni fudbaler, kojem takođe za tri meseca ističe ugovor, nije odbio konkretno zbog pomenutog smanjenja, jer smatra da je svojim igrama zaslužio povećanje plate, a ono mu nije ponuđeno.

Nema sumnje da će atmosfera na Santjago Bernabeu naredna tri meseca biti vrlo napeta i to ne samo zbog potere za gradskim rivalom Atletikom. Španski mediji pišu da su Ramos i Perez uvek imali otvoren i korektan odnos, ali navode i da u ovom slučaju obojica gledaju isključivo svoj interes.

Sjajnom defanzivcu, navodno, u Parizu nude dosta bolje finansijske uslove. Pominjala se cifra od 45.000.000 evra za tri godine, ali pitanje je da li mu se u smiraj karijere odlazi iz Španije. S Realom je do ove sezone osvojio četiri Lige šampiona, pet titula prvaka Španije, četiri Svetska prvenstva za klubove, tri Superkupa Evrope, četiri Superkupa Španije i dva Kupa kralja. Ove sezone i dalje ima priliku da se opet popne na krov Evrope, kao i vrh Primere, mada neće biti lako. Real u četvrtfinalu elitnog takmičenja igra protiv Liverpula, a u domaćoj sceni zaostaje šest bodova za vodećim Atletikom, a ispred je i Barselona sa dva više.



tagovi

Real MadridSerhio RamosFlorentino PerezZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara