Balkanski Rubin okrenuo Napredak u Turskoj, Rahimov i Gaćinović pričali na srpskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.01.24. | 17:17

U Kazanju ne kriju veze sa našim podnebljem, no prvi tim nije bio ljubazan prema Čarapanima – 5:2

Mogao je Napredak i te kako da se nosi sa ekipom Rubina koja je u sastavu, osim golmana Djupina, imala rezerviste, ali su se u nastavku raspucali prvotimci sedmoplasirane ekipe Rusije postigavši četiri gola i preokrenuvši rezultat – 5:2 (1:2).

Prvi pripremni meč Čarapana u Turskoj imao je zanimljiv uvod, s obzirom da su se na pozdravnom razgovoru glavni trener Rubina, Rašid Rahimov i šef struke Čarapana, Vladimir Gaćinović, jedan drugom obratili na srpskom. Ništa neobično, jer, kako se pročulo, a posle dolazaka trojice srpskih fudbalera u Kazanj (Lazar Ranđelović, Nikola Čumić, Uroš Drezgić), kao i Crnogorca Igora Vujačića, Tadžikistanac je progovorio našim jezikom i na treningu Rubina. Valja pomenuti da je treću sezonu u istom klubu i rođeni Švajcarac, Darko Jevtić, koji ima naše korene. Otuda i novi nadimak kluba od strane ruskih medija - Rubin Balkan.

Izabrane vesti

I, mada se na početku meča na terenu nije našao nijedan od pomenutih igrača, uvodnih desetak minuta u Antaliji ličilo je na prosečni superligaški meč. Nismo videli ništa osim duela i jedan prekida Rubina koji nije doneo ozbiljnu situaciju pred golom Savića.

Bojović je, čini se, mogao bolje da pripreti glavom, a posle dodavanja golmana Djupina igraču iz odbrane, Zličić je sjajno uklizao na loptu, oteo je rivalu, te prosledio Stanojloviću, koji je u 15. minutu doneo prednost Napretku šutem sa desetak metara. Odreagovao je ruski premijerligaš odlično na okolnosti, počeo je da igra brže i konkretnije, da bi, posle rikošeta u šesnaestercu Čarapana iz trećeg pokušaja Rubina, Lomovicki matirao Savića u 27. minuta. Samo četiri minuta kasnije dobro je Đorđe Jovanović probio po desnoj strani, našao Zličića, koji je posle asistencije upisao i pogodak na meču. Mogao je i Jovanović da se upiše u strelce. Samo dva minuta kasnije, njegovog udarac završio je za malo iznad gola.

Promenili su, verovatno u dogovoru na srpskom, Rahimov i Gaćinović čitave ekipe na poluvremenu, na terenu se našlo mnogo više naših igrača, s obzirom da su u timu iz Rusije zaigrali Ranđelović, Drezgić i Čumić. U sastavu Čarapana našli su se povratnici Majdevac i Marjanović, kao i oporavljeni Bastajić i Sadiković. Donele su promene bolju igru Rubina u nastavku. Već u 54. minutu, tim iz Kazanja je ponovo poravnao. Činilo se da je Bajić spasao gol posle stative, ali je na loptu natrčao Taheri i matirao ga.

Za samo minut mogao je tim koga sa kapitenskom trakom predvodi Igor Vujičić da dođe do prve prednosti na meču, ali je Bajić loptu iz slobodnog udarca skrenuo u korner. Nije se dugo, čekalo na takav scenario. Ubrzao je još više Rubin i posle novog rikošeta stigao do 3:2 u 58. minutu. Strelac je bio Daku, Albanac rođen u našoj zemlji.

Taman kada je Napredak krenuo nešto ofanzivnije, Rubin je u 65. minutu napravio nedostižnu prednost. Odlično je po desnoj strani prošao Kabutov i praktično sam sebi napravio prostor za precizan udarac.

Vratio se u nešto slabiji tempo Rubin, mogao je Napredak konačno da diše, ne i da zakomplikuje meč do kraja. Do završnice videli smo još samo autogol u pretposlednjem minutu.

Dokaz da je dvadeset minuta bilo sasvim dovoljno kvalitetnijem timu da napravi rezultat, a Čarapani će morati da u nekoj od manje atraktivnih provera vrate samopouzdanje. Što se tiče igre, verovatno da će Vladimir Gaćinović biti zadovoljan barem trčanjem svog tima, jer, kako to obično treneri kažu, rezultat je na pripremama najmanje važan. Posebno na početku.


PRIJATELJSKA UTAKMICA

Napredak - Rubin Kazanj 2:5 (2:1)

/Stanojlović 15, Zličić 31 - Lomovicki 27, Taheri 54, Daku 58, Kabutov 65, Mršić 89 ag/

Napredak - prvo poluvreme: Savić, Đeković, Marinković, Vukajlović, Jovanović S., Ljubomirac, Krstić, Zličić, Đ. Jovanović, Stanojlović, Bojović. Drugo poluvreme: Bajić, Stevanović, Mršić, Blagojević, Sadiković, Jović, Marjanović, Tomić, Stoiljković, Bastajić, Majdevac.

Rubin - prvo poluvreme: Djupin, Rožkov, Martinovič, Musaev, Palcev, Lomovicki, Apšacev, Ivanov, Rahmonalijev, Vada, Fameje. Drugo poluvreme: Janovič, Kabutov, Vujačić, Drezgić, Palcev, Bezrukov, Zotov, Ranđelović, Čumić, Taheri, Daku.


tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaPrijateljske utakmiceVladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara