Ćavi Ernandez i potencijalan sastav za Rajo (©AFP)
Ćavi Ernandez i potencijalan sastav za Rajo (©AFP)

Barsa ima samo 13 upotrebljivih igrača, nazire se i postava bez Leve, Kundea, Rafinje...

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 09:27

Prvi meč igra se protiv Rajo Valjekana u subotu

Još na stadionu Kamp Nou vlada ozbiljna neizvesnost oko ispunjavanja svih uslova za registraciju novih igrača i biće to prava trka sa vremenom, jer subota je sve bliže.

U klubu postoji optimizam da će sve biti završeno po planu i da će Ćavi Ernandez imati novajlije na raspolaganju, s tim da klub još nije ispunio ni jedan od uslova postavljenih od strane La Lige. Tačnije, Barselona nije aktivirala prodaju još 24,5 odsto prava na korišćenje klupskog logoa i Barseloninog brenda za 100.000.000 evra – prvi paket već prodat po istoj ceni –, niti je bilo ko prodat, niti su učinjeni konkretni koraci da se umanje plate u sadašnjem igračkom kadru.

Izabrane vesti

Dok se sve to, ili bar deo toga ne dogodi, Ćavi će morati da pravi planove bez Roberta Levandovskog, Žila Kundea, Rafinje, Franka Kesija, Andreasa Kristensena, te Serđija Roberta i Usmana Dembelea sa kojima su produženi ugovori.

Subota, 21.00: (1,20) Barselona (7,75) Rajo Valjekano (16,0)

Kako smo već pisali, Barselona je u kancelarijama La Lige registrovala dosad 17 igrača, među kojima je i Memfis Depajuzeo broj “14“ i prepustio “9“ Levi – koji je viđeno pojačanje Juventusa, s tim da trojica nemaju brojeve. To su Samuel Umtiti i Martin Brajtvajt sa kojima se intenzivno pregovara o raskidu ugovora, te Niko koji je već otputovao u Valensiju na pozajmicu.

To znači da je praktično poznata startna postava Barselone za meč sa Rajo Valjekanom u subotu od 21 čas, ako se ništa ne promeni. Na golu bi bio Mark Andre Ter Štegen, desno bi bio Ronald Arauho, štoperski tandem činili bi Đerar Pike i Erik Garsija, dok bi Đordi Alba standardno zauzeo mesto na levom boku. Ispred odbrane našao bi se Serhio Buskets, u srcu veznog reda bili bi Gavi i Pedri, na krilima Memfis Depaj i Ansu Fati, dok bi Pjer Emerik Obamejan bio u navali. U kombinaciji bi teoretski bio i Feran Tores s tim što Španac nije fizički spreman da zaigra pošto je propustio najveći deo priprema. Preostala dvojica na spisku su Frenki de Jong i Miralem Pjanić.

Sa vrha kluba niko se i dalje ne oglašava. Ni predsednik Đoan Laporta, ni sportski direktor Rafa Juste. Barselona intenzivno radi na raskidu ugovora sa Umtitijem i Brajtvajtom što bi rasteretilo platni spisak, pregovara se sa Čelsijem za Obamejana i De Jonga, kome je na poslednjem sastanku jasno ponovljeno da mora da prihvati smanjenje plate za 50 odsto ako želi da ostane, te sa Juventusom za Memfisa. Takođe, Pike je jako blizu prihvatanja predloga kluba da drastično smanji platu sada, što bi navodno moglo da pokrije registraciju nekih igrača s tim što bi se Barsa obavezala da mu sve nadomesti u doglednoj budućnosti.

Kako bilo, izgleda da bi Barselona na Rajo mogla lako i sa samo 13 igrača...


tagovi

ĆaviPrimeraBarselonaMemfis DepajRobert LevandovskiFrenki de Jong

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara