Dani Olmo (©AFP)
Dani Olmo (©AFP)

Barsa ipak “rovari”: Lajpcig se sprema za neželjeni scenario – prodaju Olma na leto

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 00:44

Maks Eberl počeo da razmišlja u drugačijem smeru, ali se i dalje nada da će sa igračem biti postignut dogovor o potpisu novog ugovora

Kada je RB Lajpcig namirisao da mu od Barselone preti opasnost, spremio je novi ugovor za Danija Olma. Po njemu je španski ofanzivac trebalo da ostane u klubu do leta 2027. godine i zarađuje oko 5.500.000 evra. Činilo se da su Katalonci izgubili bitku, da se izdanak čuvene La Masije neće (još neko vreme) vratiti na Kamp Nou.

Međutim, nastavila je Barselona da kopa, da buši produžetak saradnje i, sve je izvesnije, napravila dobru podlogu da na leto angažuje momka koji je u RB Lajpcig stigao iz zagrebačkog Dinama u transferu vrednom 29.000.000 evra. Maks Eberl i njegovi saradnici se ne predaju, ali su sada pragmatičniji.

Izabrane vesti

Zimus nisu želeli ni da čuju za opciju razlaza, moglo se čuti i da će španski reprezentativac ostati do kraja ugovora po cenu da im se u kasu ne slije ni evro. Sada već razmišljaju u drugačijem smeru. Ali, i dalje se u najmlađem bundesligašu nadaju da će sa igračem biti postignut dogovor o potpisu novog ugovora.

Samo više nisu isključivi…

„Naš cilj je da razgovori sa Olmom dođu do pozitivnog ishoda“, rekao je Maks Eberl i istakao da odlazak Španca bez naknade više nije opcija:

„To nije scenario kojim se bavimo. Razmišljamo u potpuno drugačijem smeru“.

Mundo Deportivo je pisao da se Dani Olmo tokom Mundijala u Kataru sastao sa ćavijem, da su razgovarali o njegovom potencijalnom povratku na Kamp Nou. No, i da su u Barseloni bliži ideji da kao slobodan igrač, na leto 2024. godine, potpiše za katalonski klub.

RB Lajpcig pokušava to da spreči, intenzivirao je pregovore sa igračem i njegovim zastupnicima oko novog ugovora. Žele da ga zadrže, kako ne bi bili u velikom minusu, ali i zbog toga što će ekipu napustiti Kristofer Enkunku, kao i Konrad Lajmer. A, idućeg leta ugovori ističu i Jusufu Poulsenu, Lukasu Klostermanu i Kevinu Kamplu. I nema naznaka da će biti produženi, bar za sada.



tagovi

RB LajpcigDani Olmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara