Mats Vifer (@Reuters)
Mats Vifer (@Reuters)

Barsa ne odustaje od stvaranja holandskog tandema u srcu tima

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 11:00

Katalonci i dalje žele Fajenordovog vezistu Matsa Vifera

Poduži je spisak Holanđana koji su nastupali za Barselonu i učinili je jednim od najmoćnijih klubova sveta, međutim, trenutno je iz zemlje lala tu samo Frenki de Jong. Sjajni vezista jedan je od najbitnijih igrača u Ćavijevom timu, a očekuje se da tako bude i po najavljenom odlasku nekadašnjeg kapitena sa klupe.

Kako bi se dodatno osigurali da će De Jong ostati, Katalonci su rešili da mu dovedu drugara iz nacionalnog tima - Matsa Vifera.

Izabrane vesti

Odlični centralni vezista Fajenorda bio je meta Barselone još zimus, ali nije došlo do dogovora dva kluba. Delom i zbog toga što je interesovanje pokazao Atletiko Madrid. Barselonini skauti su, međutim, nastavili da prate igre 24-godišnjeg defanzivnog veziste, a po pisanju katalonskog Sporta, sportski direktor Deko dobio je izveštaj prepun pohvala na račun holandskog fudbalera, kao i preporuku da ga dovede u klub.

Obeštećenje od 25.000.000 evra nije tako veliko da bi predstavljalo problem ekonomski uzdrmanoj Barseloni, a u prilog potencijalnog transfera pomenuti list navodi i nedavnu posetu Đovanija van Bronhorsta Barseloninoj utakmici protiv Napolija. Kao bivši igrač i trener Fajenorda, Holanđanin odlično poznaje dešavanja u klubu iz Roterdama te se pretpostavlja da ga je Deko, s kojim je svojevremeno delo svlačionicu u Barseloni, konsultovao oko Vifera.

Nekadašnji Tventeov đak u Fajenordu je od 2022. godine, kada je stigao iz Ekscelsiora za nešto više od pola miliona evra. Brzo je postao standardan prvotimac i pomogao ekipi da stigne do titule prošle sezone. Sa odličnim igrama nastavio je u Ligi šampiona i time skrenuo pažnju šire javnosti na sebe.

Viferov ugovor sa holandskim klubom važi do 2027. godine, ali se u Barseloni nadaju da će uz pomoć Frenkija de Jonga uspeti da ga privole na svoju stranu i angažuju posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.


tagovi

FajenordBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara